Ville Heinolan tähtäimessä vakiopaikka Jetsin paidassa

Ville Heinola, Lukko

Jääkiekkoilija Ville Heinola nojailee Kivikylän Areenan vaihtoaition laitaan. Jää on sulatettu ja katseet käännetty jo ensi kauteen. Mennyt sesonki oli Rauman Lukolta vakuuttava, mutta koronaviruksen aiheuttamat rajoitukset päättivät kauden kesken. Pelaamatta jäi runkosarjan viimeinen kierros ja pudotuspelit.

– Pelit loppuivat kuin seinään, eikä oikein tiennyt, että mitä odottaa. Hetken aikaa odoteltiin lisäinformaatiota siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Olihan se yllätys ja alkuun oli aika tyhjät ajatukset, mutta kyse oli ihmisten terveydestä, joten ratkaisu oli oikea, Heinola sanoo.

Lukko nousi kauden aikana vahvaksi mestarisuosikiksi. Lopullinen sijoitus määräytyi pistekeskiarvolla, mikä nosti Lukon sarjataulukon toiselle sijalle. Etenkin loppukauden vire oli kova, kuten myös usko oman joukkueen tekemiseen.

– Meillä oli hyvä joukkue, jonka yhteishenki oli todella vahva. Kesken kauden tulleet uudet palaset vahvistavat sitä kokonaisuutta. Mahdollisuudet pitkään kevääseen olivat olemassa, mutta eihän tälle tilanteelle kukaan voi mitään.

Heinolakin oli yksi niistä palasista, jotka saapuivat – tai tässä tapauksessa palasi – sinikeltaisten riveihin. Hän aloitti kautensa vahvasti NHL-seura Winnipeg Jetsin riveissä. Kahdeksassa ottelussa syntyi tehot 1+4=5.

– Uskoin itseeni, mutta totta kai se oli myös pieni yllätys, kuinka hyvin pärjäsin heti alusta alkaen. Siellä on jokainen pelaaja todella hyvä ja sen huomaa jokaisessa tilanteessa. Isoin yllätys oli kuitenkin kokonaisuus, eli se kuinka ison maailman meininkiä toiminta on niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin.

Ville Heinola JYP-pelissä
Kuva: Elmeri Elo / ElonKuvaus

Kaikki peliin elämästä nauttien

19-vuotias puolustaja harjoittelee nyt omatoimisesti henkilökohtaisen valmentajan rakentaman ohjelman mukaan. Tähtäimenä on aloittaa kausi ensi syksynä jälleen Jetsin paidassa.

– Parhaillaan kehitetään peruskuntoa. Ohjelmassa on paljon kevyempää ja kovempaa lenkkiä sekä aerobiaa ja punttia. Nyt luodaan sitä pohjaa, joka kantaa sitten kun pelit taas syksyllä käynnistyvät, Heinola kertoo.

Menneet kaksi kuukautta ovat olleet hyvin poikkeukselliset. Miten nuori urheilija on saanut aikansa kulumaan rajoitusten mukaisessa tilanteessa?

– Onhan tämä ollut melko tylsää, kun aikaa tulee vietettyä paljon yksin kotona. Etenkin kun on tottunut touhuamaan joukkueen mukana. Ruoanlaittoa olen yrittänyt opetella ja aika vierähtää myös konsolipelien äärellä.

Ville Heinola, Lukko
Kuva: Elmeri Elo / ElonKuvaus

Heinola painottaa, että se viimeinen askel NHL-joukkueen vakiokokoonpanoon vaatii itsensä likoon laittamista – ja sen hän on valmis tekemään.

– Panostan kesän aikana fysiikan kehittämiseen. Tärkeintä on kuitenkin antaa kaikkensa joka hetkessä. Kun antaa sataprosenttia itsestään, näkee mihin se riittää.

Sama pätee myös haastavassa maailmantilanteessa.

– Kyllähän me tämän tilanteen vielä selvitämme, kunhan toimimme yhdessä ohjeistusten ja määräysten mukaisesti. Muistetaan kuitenkin myös nauttia elämästä, aina löytyy jotain positiivista, mihin tarttua, Heinola hymyilee.

#YhdessäOlemmeRauma