Tulevanakin talvena Rauma hehkuu Lumen-tapahtuman valoissa

lumen.-tapahtuma-2021
Yksi tammikuun 2021 kuvatuimmista kohteista oli eri väreissä hehkunut kaupungintalon vanha osa. Kuva: Elmeri Elo

Tammikuussa 2021 sosiaalinen media täyttyi mitä upeimmista Rauma-aiheisista valokuvista. Rauman kaduille jalkautuneet pitivät huolen, että somekaverit ympäri Suomea ja maailmaa näkivät ensimmäistä kertaa järjestetyn Lumen-valotaidetapahtuman valaisevan kaupungin aivan uudennäköiseksi.

Rauman Energian toimitusjohtaja Marko Haapala muistelee, että ensimmäinen Lumen-tapahtuma syntyi sattumien summana. Rauman Energian 120-vuotisjuhlavuotena oli tarkoitus järjestää muita yleisötilaisuuksia, mutta koronatilanne muutti suunnitelmat.

-Saimme Lumen-tapahtumasta runsaasti hyvää palautetta. Se sopii paikallisen energiayhtiön tempaukseksi mainiosti, koska Lumeniin on kaikkien helppo osallistua ja siitä on iloa kaikille. Oli helppo päätös lähteä mahdollistamaan tapahtumaa myös tulevaksi talveksi, Haapala sanoo.

Lumen 2022 -tapahtuman järjestämistä helpotti se, että kaikki viimekertaiset yhteistyökumppanit lähtivät innolla mukaan myös uuteen tapahtumaan. Rauman Energian ohella tapahtuman pääyhteistyökumppanina toimii toinen vahvat paikalliset juuret omaava Osuuskauppa Keula.

Järjestelyorganisaatiota on vahvistettu Elina Tiaisella, Raumalle vastikään muuttaneella yhteisötaiteilijalla, joka toimii Lumen 2022 -tapahtuman kuraattorina.

-Tapahtumaa luodaan paikallisin yhteisvoimin tuoden välitön vuoropuhelu kaupungin yhteisön, teosten, taiteilijoiden ja uniikin arkkitehtuurin välille. Teemana tulee olemaan Yhteys, Elina Tiainen kertoo.

Tapahtuman tuottajana toimii Rauman kaupungin vastaava kulttuurituottaja Leila Stenfors.

-Lumenista halutaan luoda entistäkin enemmän talvinen tapahtuma, johon mahdollisimman moni taho, taiteilijat, yritykset ja yhdistykset, voivat omalta osaltaan osallistua. Teeman mukaisesti tapahtuma luo yhteyksiä ja tapahtumaa tehdään yhdessä. Se mahdollistaa yhteyden syntymisen taiteilijoiden, paikallisen yhteisön ja tapahtumakävijöiden välille, Stenfors kuvailee.

Tapahtuman järjestäjät esittävät kutsun taiteen tekijöille, mahdollisille uusille sponsoreille ja koko Rauman yhteisölle tulla mukaan tekemään tapahtumaa.

Rauman Energian, Osuuskauppa Keulan ja Rauman kaupungin lisäksi Lumen-valotaidetapahtumaa ovat mahdollistamassa Rauman seurakunta, Rakastunut Raumaan, Viestintäosakeyhtiö Bonde ja Mixa.fi. 

#YhdessäOlemmeRauma