Sydvest kotonasi

Kaupallinen yhteistyö: Ravintola Sydvest 

Makuja Raumalta -osiossa kerromme ajankohtaisia asioita Rauman alueen kahviloista ja ravintoloista sekä esittelemme paikallisia alan yrityksiä.

Sydvestin Eppu Sjöblom tulee mielellään kokkaamaan ihmisten koteihin, sillä siinä pääsee näkemään erilaisia paikkoja ja ihmisiä. Kuvat: Sarita Pirhonen

Miltä kuulostaisi huipputason ruoka ja ikioma kokki kotona? Ei sotkua keittiössä, saa keskittyä vieraisiin ja seurustella rauhassa. Varmaan tosi kallista lystiä.

– Se maksaa menun sekä kokin eli minun työtuntini paikan päällä. Käytännössä minut saa kotiinsa kokkaamaan kutakuinkin ravintolassa otetun viinipaketin hinnalla, Sydvestin yrittäjä ja keittiömestari Eppu Sjöblom selvittää.

– Tuon tullessani kaikki, mitä tarvitaan astioita myöten ja vien ne myös mennessäni pois. Keittiö näyttää lähtiessäni samalta kuin tullessani, eli siivoan kaikki jälkeni.

Sydvestin kokki kotiin -palvelu on suunniteltu tilanteisiin, jolloin syystä tai toisesta ei haluta tai voida tulla ravintolaan syömään, mutta halutaan nauttia tasokkaasta ruuasta joko kotona tai jossain juhlatilassa. Palvelu sopii noin kymmenen hengen porukalle, ja päälukua voidaan kasvattaa ottamalla kokin kaveriksi tarjoilija.

Tilan ei tarvitse olla tavallista kotikeittiötä kummempi, sillä ruuat esivalmistellaan ravintolassa ennen paikalle tuloa.

– Mikäli vaikkapa päivänsankari on innokas kokkailija, voimme myös järjestää asiakkaan tiloissa kokkikoulun. Siinä menu suunnitellaan etukäteen asiakkaan toiveiden pohjalta ja sitten kokataan yhdessä.

Cateringia jopa yli sadalle hengelle

Jos juhlaväen määrä keikkuu sadan paikkeilla, vaihtoehtona on perinteisempi catering-palvelu. Sydvestin pakettiin kuuluu ihan kaikki: ruuat, astiat, pöytäliinat, viinisuositukset ja tarjoilijat.

– Teemme kaiken alusta loppuun laadukkaasti tuoreista ja sesongin mukaisista raaka-aineista. Kaikki, mitä kentällä tehdään, on samaa taattua Sydvestiä kuin ravintolassakin.

– Panostamme buffetissakin ruuan esillepanoon ja ulkonäköön. Oli lautanen tai vati, sen pitää näyttää myös kauniilta.

Isompiin juhliin mennään yleensä buffalla, mutta jos juhlijoita on vähemmän, voidaan myös tehdä lautasannoksia.

– Tilat vaikuttavat jonkin verran siihen, mitä voimme tarjota, mutta usein se on vain järjestelykysymys. Olemme joskus jopa vieneet uunin mukanamme, Sjöblom nauraa.

Miten aikaisin sitten pitäisi olla liikkeellä, jos haluaa kokin kotiin tai tarjoilut isompiin juhliin?

– Isompiin tapahtumiin sekä pikkujoulusesonkiin kannattaa ainakin ennakkokyselyä tehdä hyvissä ajoin, mutta kokki kotiin saattaa onnistua jopa parin viikon varoitusajalla. Ainakin kysyä kannattaa. Hyvän henkilökunnan ansiosta pystymme tekemään järjestelyjä hyvinkin joustavasti.

#YhdessäOlemmeRauma