Sesonki näkyy KaffeBarissa

Kaupallinen yhteistyö: Wanhan Rauman Kaffebar 

kahvilan tarjoilija laskiaispulla ja runebergintorttu lautasilla käsissään
Niina Kantonen tarjoilee sesonkiin mm. runebergintorttua sekä neljää erilaista laskiaispullaa. Kuva: Sanna Seppälä

Juhlapyhien värittämä helmikuu on monien leivonnaisten sesonkiaikaa, ja se näkyy myös Wanhan Rauman KaffeBarin valikoimassa. Runeberginpäivä, ystävänpäivä sekä laskiaissunnuntai osuvat kaikki helmikuuhun.

– Kyllä nämä juhlapyhät piristävät mukavasti tätä alkuvuotta. On ihanaa, että joulun jälkeenkin on jotain, mitä odottaa ja mitä fiilistellä, KaffeBarin markkinointivastaava Rosa-Maria Mäkelä kertoo.

Laskiaispullakausi on yksi KaffeBarin odotetuimmista sesongeista. Asiakkaiden mielenkiinto pysyy yllä, kun tuotteet vaihtuvat kausittain.

– Laskiaispullaa menisi varmasti vaikka juhannukseen asti, mutta erilaiset juhlapyhät rytmittävät valikoimaa mukavasti ja pitävät huolen, ettei jokin kausi venähdä liian pitkäksi.

– Erityisesti ystävänpäivä on noussut vuosi vuodelta isompaan rooliin. Ystävänpäivässä on hieno pohja-ajatus, silloin on hyvä hetki pysähtyä miettimään läheisiään ja antaa heille aikaa. Helppo tapa ilahduttaa ystäviä tai vaikka työkavereita on viedä kahvipöytään sesongin herkkuja.

KaffeBarin vitriini täyttyykin helmikuun puolivälissä hempeästä vaaleanpunaisesta. Laskiaispullien kermavaahto sekä mokkapalat saavat vaaleaa punaa poskilleen ja marjaisat kakut löytävät tiensä vitriiniin.

– Kausituotteiden lisäksi on muutamia tuotteita, joita pitää löytyä vitriinistä aina. Meillä ne ovat munkki sekä peltipuusti, Mäkelä toteaa suosituimmista tuotteista.

Eväsretkelle kahvilan kautta

Mäkelä kertoo korona-ajan opettaneen ihmiset take away -ostoksille. Siitä on tullut ihan normaalia, että tuotteet noudetaan kahvilasta ja herkutellaan muualla. Mäkelä vinkkaakin hakemaan esimerkiksi valmiit laskiaispullat evääksi, kun lähtee ulkoilemaan. Näin tulee kannatettua paikallisia palveluita.

Laskiaispullista puhuttaessa ei voi sivuuttaa kysymystä: manteli vai vadelmahillo?

– Meidän valikoimassamme on neljää eri täytettä. Raumalaiseen makuun istuu parhaiten pirteä vadelma, joka ei ole niin makea. Kakkosena meillä myynneissä tulee kinuski. Mantelilla ja nutellalla on myös omat faninsa, jotka saattavatkin olla todella pettyneitä, mikäli juuri se oma suosikkimaku on päässyt loppumaan.

Päivän menekin ennakointi kullekin maulle ja tuotteelle onkin välillä melkoisen haastavaa. KaffeBarissa kaikki tuotteet tehdään itse, joten määriä suunnitellessa pitää tutkia tarkkaan aiempia myyntejä sekä sääennustusta. Toisaalta, tuoretuotteita kun tehdään, ei ihan kaikkea voikaan aina riittää viimeiselle aukiolotunnille.


Wanhan Rauman Kaffebar
Kuninkaankatu 27
26100 Rauma


www.kaffebar.fi

#YhdessäOlemmeRauma