Savukoneen oma elämä

Kaupallinen yhteistyö: Rauman teatteri

Onnistunut näytelmä vaatii useiden ihmisten saumatonta yhteistyötä, jotta kaikki palaset loksahtavat kohdalleen. Tässä sarjassa tutustutaan Rauman teatterin ihmisiin ja tarinoihin näyttämöltä ja sen takaa.

Harri Natunen on ohjastanut Rauman teatteria jo parikymmentä vuotta. Kuva: Sanna Seppälä


“Reilussa 20 vuodessa on ehtinyt tapahtua vaikka mitä. Alkuaikoina, kun olimme vielä Kellariteatterilla ja toiminta oli enemmän harrastelijamaista, kaikki tekivät kaikkea. Nykyään meillä on ammattilaiset ja heille myös varahenkilöt lähes jokaiseen tehtävään, joten minäkin pysyttelen tarkemmin omalla tontillani.

Kuitenkin kerran, kun olimme vasta vähän aikaa olleet tässä uudessa paikassa, sattui useampia sairastapauksia samaan aikaan. Minutkin sitten kelpuutettiin narikkaan tuuraamaan. En koskaan unohda isointa tippiä, mitä olen koskaan saanut! Asiakas kaivoi taskustaan tuolloin nimittäin 10 pennin kolikon, vaikka elettiin jo euroaikaa.

Yksi hauska tapaus on jäänyt erityisen hyvin mieleen myös vuodelta 2012, jolloin kesäteatterissa tehtiin Hetki lyö -musikaalia. Se oli todella sateinen kesä, eikä kuivia päiviä juuri ollut. Ennen viimeistä näytöstä oli niin ikään satanut koko päivän ja satoi vielä näytöksen aikanakin.

Esitystä oltiin siinä aloittelemassa, kun vanhassa autossa sisällä ollut savukone alkoi kummasti elää omaa elämäänsä. Se siis villiintyi täysin ja puski savua aivan järjettömästi ilmoille. Esitystä ei kerta kaikkiaan voitu aloittaa, ennen kuin savu pikkuhiljaa siitä hälveni.

Kun vihdoin päästiin aloittamaan, sama sauhutus alkoi hetken kuluttua uudelleen. Kaikki repesivät, niin yleisö kuin koko henkilökuntakin, kun Ladasta puski savua aivan solkenaan.

Odotan tulevaa kesää ja syksyä erittäin luottavaisin mielin. Uskon, että ensi kesästä tulee yhtä hyvä kuin viime kesästä. Veikkaan, että tulevaisuudessa lippuja ostetaan entistä lyhyemmällä aikajanalla, mutta ryhmämyynti palautunee tulevan vuoden sisällä lähes ennalleen. Olemme selvinneet korona-ajasta melko pienin vaurioin ja saaneet pidettyä porukan töissä onneksi lähes normaalisti.”


Kuka: Harri Natunen

Tosielämän rooli: Rauman teatterin toimitusjohtaja, “hallinnollinen sekatyömies”, ohjastanut Rauman teatteria vuodesta 2000.

Motto: Ilon kaatta. Aena.

Aina ennen työpäivän alkua minä… juon kupposen kahvia, syön nopean aamupalan ja lähden baanalle.

Katselen mieluiten näytelmää, joka… on hyvin toteutettu. Muuten olen kaikkiruokainen, edes täysin vieras kieli ei ole esteenä, sillä hyvin koottuun numeroon pääsee silti sisälle.Rauman teatterissa kevätkaudella 2022:

Hui kauhistus!

Rauman kesäteatterissa 2022:

Dingo

Liput ja lisätietoja: raumanteatteri.fi

#YhdessäOlemmeRauma