Pekka Virran kesä vierähtää läheisten kanssa

Jääkiekon Liiga-kausi päättyi maaliskuussa monen muun urheilusarjan tavoin hyvin yllättäen. Koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten vuoksi Rauman Lukolta jäi pelaamatta runkosarjan viimeinen ottelu sekä pudotuspelit. Raumalaisilla oli menossa vahva kausi ja odotuksissa oli pitkä kevät.

– Ei kauden erikoista päättymistä osannut oikein vielä silloin harmitella, sillä koko tilanne oli hyvin erikoinen. Kaikilla oli huoli omasta ja läheisten turvallisuudesta ja terveydestä. Ehkä näin jälkikäteen sitä pystyy jo miettimään, että meillä oli kasassa sellainen joukkue, jolla oli hyvät mahdollisuudet taistella Suomen mestaruudesta, päävalmentaja Pekka Virta pohtii.

Esimakua kauden yllättävästä päättymisestä Virta sai jo kevään viimeiseksi jääneessä ottelussa. Kuopiossa KalPaa vastaan pelattiin tyhjille katsomoille.

– Pelipäivänä lounasaikaan saimme tiedon, että illalla ei päästetä yleisöä katsomoon. Siinä vaiheessa aloin epäillä, että kautta ei välttämättä viedä loppuun asti. Valmistin pelaajia illan otteluun ja samaan aikaan valmistin heitä siihen, että runkosarjan sijoitus saattaa olla se lopullinen.

Lukko keräsi kauden 59 ottelussa 118 pistettä. Mitaleja ei jaettu, mutta pistekeskiarvollaan sinikeltaiset sijoittuivat kauden päätteeksi toiseksi heti Oulun Kärppien jälkeen.

Lukko valmistautuu parhaillaan uuteen kauteen. Joukkue menetti kirkkaimman tähtensä, koko Liigan pistepörssin voittaneen Justin Danforthin KHL:ään, mutta mukaan on liittynyt uusia pelaajia. On siis aika uusille sankareille.

– Vaikka ajat ovat haasteelliset, olemme saaneet kasaan hyvän ja kilpailukykyisen joukkueen. Meillä oli jo olemassa vahva runko, jota olemme saaneet täydennettyä kuten halusimmekin, Virta kertoo.

Ihminen on pieni tekijä luonnon edessä

Lukon päävalmentajan korona-aika vierähti niin sanotussa itse määrätyssä karanteenissa. Osa tuosta ajasta kului kesämökillä.

– Vaimoni työskentelee pääsääntöisesti Ruotsissa ja kun hän palasi Suomeen, oli edessä määräysten mukainen kahden viikon karanteeni. Koska vietän hänen kanssaan paljon aikaa, koin velvollisuudekseni olla myös karanteenissa sen sijaan, että olisin lähtenyt riskeeraamaan kanssaihmisiä, Virta sanoo.

– Omaan työhöni se ei vaikuttanut tässä vaiheessa kautta, sillä annan kesällä aina muulle valmennukselle tilaa. Seuraan toimintaa jääharjoituksia lukuunottamatta tietyllä tapaa sivusta.

Virta muistuttaa, että aurinko ja lämmin ilma tekevät kaikille hyvää.

– Kesällä on tärkeää viettää yhteistä aikaa läheisten kanssa. Säätilat ja vapaa-aika mahdollistavat ulkona liikkumisen, terveellisen syömisen ja paremmat yöunet. Kauden aikana stressitasot ovat luonnollisesti hyvin erilaiset, vaikka kuinka tekisi asioita oikein.

– Olen sen tyyppinen ihminen, että haluan liikkua ja touhuta mahdollisimman paljon, suunnittelematta kuitenkaan liikaa ennakolta. Kaikki tämä raikastaa mieltä ja fyysistä olemusta.

Virta toivoo, että vallitsevat haasteelliset ajat tuovat mukanaan jotain uutta.

– Varmasti me kaikki voimme oppia tästä jotain sellaista, josta jalostuu jotakin hyvää. Olemme nyt saaneet huomata, että ihminen on loppujen lopuksi pieni tekijä luonnon edessä. On ollut hyvä hetki huomata, kuinka vähän me loppujen lopuksi tarvitsemme kaikenlaista ylimääräistä ja turhaa ympärillämme.

#YhdessäOlemmeRauma