Palvelumyyjä Minna Mäki on parhaimmillaan ihmisten kanssa

Osuuskauppa Keulan Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -tiimissä työskentelee kuusi alan ammattilaista. Yksi heistä on raumalaistunut palvelumyyjä Minna Mäki.

– Kohtaamme päivittäin kaikenikäisiä ihmisiä erilaisten asioiden parissa. Uudet Keulan asiakasomistajat liitetään palvelupisteellämme osuuskaupan jäseniksi ja heille kerrotaan liittymishetkellä laajasti asiakasomistajuuden eduista ja hyödyistä. Olemme täällä ennen kaikkea asiakasomistajia varten, Mäki kertoo.

Asiakkaat kokevat tärkeäksi, että pankkipalvelut voi hoitaa kauppareissun yhteydessä.

– Olemme lähellä asiakkaita. Luoksemme on helppo tulla, vaikka toki palvelut löytyvät monipuolisesti myös digitaalisista kanavista. Meillä saa kuitenkin palvelua kasvotusten, jota moni edelleen arvostaa.

Mäki on työskennellyt osuuskauppalaisena jo 23 vuoden ajan. Keulan lisäksi hänellä on kokemusta Osuuskauppa PeeÄssästä sekä Turun Osuuskaupasta. Keulan S-Pankkipisteellä Mäki on työskennellyt aivan alusta lähtien, eli vuodesta 2007. Liikkuminen S-ryhmän ja osuuskaupan sisällä on hyvin tyypillistä.

– Omassa työssä on pitänyt sisäistää paljon uusia asioita, joten jatkuva koulutus ja esimiesten tuki ovat olleet tärkeässä roolissa. On helppo tehdä omaa työtään, kun on hyvä työnantaja, Mäki kiittelee.

Palvelumyyjän laaja työnkuva tekee työstä mielekästä. Mäki korostaa, että tärkeintä on olla aina oma itsensä. On hyvä olla myös ulospäinsuuntautunut ja ennakkoluuloton asenne, sekä oikeanlaista huumorintajua.

– Jokainen asiakas tulee kohdata yksilönä. On osattava kuunnella ja oltava rohkea kysymään asioita asiakkaalta, jotta löydetään ne parhaiten palvelevat vaihtoehdot. Olen ihmisten kanssa parhaimmillani.

Mäki on asunut Raumalla 16 vuoden ajan ja viihtynyt hyvin. Puheesta kuultaa edelleen läpi iloinen savon murre. Vaikka hän on kotiutunut länsirannikolle, on savolaisuus ikuisesti syvällä sydämessä.

– Savon murre on tietyllä tapaa jäänmurtaja asiakkaiden kanssa. Kun he huomaavat murteen, jossa on toki jo paikallistakin murretta mukana, tulee keskusteluun hieman huumoria ja sitä kautta rakentuu luottamuksellinen keskustelu, Mäki hymyilee.

Minnan löydät Rauman palvelupisteen lisäksi toisinaan myös Keulan Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteiltä Eurassa ja Laitilassa.

Lue laajempi artikkeli ja aiemmat Keulahahmo-jutut osoitteesta www.keulahahmo.fi


 

#YhdessäOlemmeRauma