Nukkekoti Rauman teatteriin

Kaupallinen yhteistyö: Rauman teatteri

Henrik Ibsenin Nukkekoti avaa Rauman teatterin uuden vuoden. Kuva: Rauman teatteri

Rauman teatterin vuoden 2022 avaa todellinen klassikkonäytelmä, Henrik Ibsenin Nukkekoti.

Vuonna 1879 valmistunut Nukkekoti on norjalaisen Ibsenin kuuluisin näytelmä. Nukkekoti herätti ilmestyessään kohua, sillä näytelmä kritisoi voimakkaasti sen aikaisia avioliittonormeja. Vaikka näytelmä onkin vanha, sen kantavat teemat ovat edelleen ajankohtaisia nyky-yhteiskunnassa.

– Nukkekoti on todella väkevä draama, joka sisältää jopa dekkarimaisia jännitteitä. Toteutuksemme tulee olemaan ajaton, sillä teemojensa ansiosta tarina on täysin luettavissa nykyaikaisenakin näytelmänä. Naisen asema perheessä ja parisuhteessa, tasa-arvo sekä rakastamisen vaikeus ovat edelleen yhteiskuntamme suuria kysymyksiä, kertoo Rauman teatterin taiteellinen johtaja Otto Kanerva, joka myös ohjaa esityksen.

Nukkekodin naispääosaa, Noraa, pidetään vastaavana roolina naisnäyttelijälle kuin Shakespearen Hamlet on miesnäyttelijälle. Rauman teatterissa Noran roolissa nähdään Raisa Sorri. Nora on elänyt elämänsä kuin suojattu nukke. Lapsuuden ja nuoruuden hän vietti isänsä siipien alla ja aikuisikä on kulunut pankinjohtajaksi matkalla olevan Torvaldin (Timo Julkunen) edustusvaimona. Noralla on kuitenkin salaisuus, joka paljastuessaan uhkaa kaataa ulospäin onnelliselta vaikuttavan avioliiton kulissit.

Näytelmän pääosissa esiintyvien Sorrin ja Julkusen lisäksi rooleissa nähdään myös muut Rauman teatterin näyttelijät Ninni Kekki, Juha Kulmala ja Mona Lehtola. Asioitsija Krogstadin roolissa vierailee Ilkka Koivula.

Nukkekoti saa ensi-iltansa Rauman teatterissa 29. tammikuuta.Ensi-illan kunniaksi Rauman teatteri tarjoaa Paperilehden tammikuun arvontaan liput kahdelle Nukkekodin esitykseen. Muista siis seurata Paperilehden somekanavia!

www.raumanteatteri.fi

#YhdessäOlemmeRauma