Nortamo-Seor saa oman nimikkoannoksen Buena Vistaan

Kaupallinen yhteistyö: Ravintola Buena Vista

Nortamo-Seoran nimikkoannos Nortamom bareve piffsteek saatavilla Buena Vistasta 26.11. alkaen. Loppuvuoden ajan annos tarjolla alennetulla hinnalla.

Buena Vistan Nortamom bareve piffsteek

Lähituottajilta tullutta parasta naudan sisäfileetä, raumalaisesta perinneruoasta lapskoussista tutut sipuli, porkkana ja suolakurkku, kruununa makealla rommilla höystetty suussa sulava pippurikermakastike.

Sellainen on Buena Vistan uusi Nortamom bareve piffsteek – suomeksi Nortamon parempi pihvi.

– Sain kunnian tulla kutsutuksi perinteikkään Nortamo-Seoran jäseneksi. Vanheve redar Markku Toivonen ojensi minulle silloin käyntikortin, jonka takana luki “Nortamom bareve piffsteek” ja Seoran nykyinen kapteeni Mikko Vapanen ehdotti Nortamo-Seoran nimikkoannosta Vistan listalle – siitä se sitten lähti, Buena Vistan Tuomas Toivanen hymyilee.

Nimensä mukaisesti annoksesta haluttiin tehdä hieman “bareve”.

– Raaka-aineissa ei tässä säästellä – kuten ei meillä muutenkaan. Naudan sisäfilee on yksi suosituimmista lihoistamme. Se tulee satakuntalaisilta lähituottajilta ja on Atrian hienointa pihvilihaa, joten oli heti selvää, että annos rakennetaan juuri tämän lihan ympärille.

Makea rommi tuo kastikkeen kermaisuuden kauniisti esille, eikä luo siitä niin pippurista kuin tavallisen pippuripihvin kastike.

Ensi makua tulevasta

Rauman giäl tulee näkymään vuonna 2021 Buena Vistassa enemmänkin kuin vain tämän annoksen nimessä. Raumalaisella ravintolalla on suunnitteilla raumankielinen menu, johon kuuluu alku-, pää- ja jälkiruoka. Myös á la carte -listasta tulee raumankielinen versio.

– Rauma on iso osa meidän identiteettiämme. Buena Vista on ollut tässä ganalin rannalla meidän pyörittämänämme vuodesta 1994 lähtien. Meille on aina ollut tärkeää, että kehitämme ruokamme ja ideamme itse, Toivanen painottaa.

Buena Vistan tavoitteena on olla ravintola, jonne voi saapua niin lounaalle työvaatteissa kuin syömään pidemmän kautta parhaat päällä.

***

Nortamo-Seor

“Rauman kaupungin kunniaporvari, kirjailija Hj. Nortamo on jaarituksillaan tuonut kaikkien tietoon, millaista on raumalainen hauskanpito. Nortamon perinnettä, rauman kieltä, vanhaa purjelaivakauden merimieskulttuuria ja raumalaista kotiseutuhenkeä ylläpitää ja tuo esille vuonna 1930 perustettu Nortamo-Seor.”
Lähde: nortamo-seor.fi

***

Ravintola Buena Vista
📍Kanalinranta 5 
www.ravintolabuenavista.com

#YhdessäOlemmeRauma