Mestaruus, joka laittoi kaupungin sekaisin

Kaupallinen yhteistyö: Wanhan Rauman KaffeBar

SalaattiBarin antimilla -juttusarjassa istumme paikallisten ihmisten kanssa alas Wanhan Rauman Kaffebarin lounassalaatin äärelle keskustelemaan ajankohtaisista aiheista.

Aleksi Saarela silmäilee Wanhan Rauman KaffeBarin salaattitäytteiden tuoretta valikoimaa pohdiskellen. Lopulta jääkiekkoilijan lounassalaattiin valikoituvat pestokana, feta, uunissa paahdettu parsakaali ja kukkakaali sekä punasipuli. Värikäs ja kesäinen salaatti saa hellepäivänä kaverikseen raikkaan Lime Italian Sodan.

SalaattiBarin antimien äärellä on hyvä palata vielä hetkeksi toukokuun 11. päivään ja Rauman Lukon seurahistorian toiseen mestaruuteen.

– Osasin odottaa, että kaupunki menee sekaisin voitosta, mutta Rauma osasi silti yllättää. En edes tiennyt, että täällä edes asuu noin paljon ihmisiä. Kuorma-autokierroksellakin ihmisiä oli jokaisen tien varressa, Aleksi Saarela naurahtaa.

Mestaruuden ratkeaminen sai Rauman torin ja jäähallin ympäristön täyttymään juhlivista ihmisistä, jotka halusivat ottaa joukkueensa riemuiten vastaan.

“Onnittelemisen sijaan ihmiset usein kiittävät”

– Ajoimme ensin torin läpi ja mietin onko hallilla ketään, kun täällä on näin paljon ihmisiä. Silmiä sai kyllä hieraista, kun saavuimme Äijänsuolle ja näimme sen valtavan ihmismeren.

Tuo ja monet muut hetket mestaruuden jälkeen ovat osoittaneet, miten paljon 58 vuoden odotuksen päättyminen kaupunkilaisille merkitsee.

– Olemme kiertäneet pokaalin kanssa eri yrityksissä ja aina ihmisiä on tullut reilusti paikalle juttelemaan ja ottamaan kuvia. On ollut mielenkiintoista huomata, että onnittelemisen sijaan ihmiset usein kiittävät, Saarela paljastaa.

Treeniä, lounassalaatteja ja kahvihetkiä

Ensi kauden osalta Aleksi Saarelan suunnitelmat ovat vielä auki. Kesä kuluu Raumalla itse laaditun harjoitusohjelman parissa.

– Yksin treenaaminen on itselleni selvästi mielekkäämpää, kun voi päättää milloin ja mitä tekee. Teen treeniohjelmani itse, sillä vuosien aikana on olen oppinut tietämään, mitä siihen on hyvä sisällyttää, Saarela kertoo.

Harjoittelun ohella aikaa jää myös läheisille ja kesästä nauttimiselle. KaffeBarissa Saarelan tulee käytyä niin salaatilla kuin kahvillakin.

– Hellekeleillä tulee haettua usein lounaaksi salaattia, kun päivän ensimmäisen treenin jälkeen kaipaa jotain kevyttä, mutta täyttävää ruokaa. Valitsen aina salaattiin jonkun proteiinin, usein kanan tai kalan. Muita täytteitä vaihtelen päivän fiiliksen mukaan – ja täällä täytteitä onkin laaja valikoima, mistä valita, Saarela kiittelee.

– Lounaan lisäksi KaffeBarissa tulee käytyä usein myös ystävien kanssa kahvilla. Välillä kuulumisten vaihtamiseen ja jutteluun uppoutuu niin, että kahvihetki kestääkin kaksi tai kolme tuntia.

Wanhan Rauman KaffeBar
Kuninkaankatu 27
www.kaffebar.fi

#YhdessäOlemmeRauma