Lukko viihdyttää kannattajiaan uudella tavalla

Mikael Eklöf, Rauman Lukko
Mikael Eklöf on suuri pakohuonepelien ystävä, mistä kumpuaa into suunnitella Lukon sosiaaliseen mediaan monivaiheisia arvoituksia uusista pelaajasopimuksista.

Rauman Lukon pelit kulkivat alkukeväästä paremmin kuin pitkään aikaan ja raumalaisten haave pitkästä keväästä alkoi elää vahvana. Kausi kuitenkin päättyi kuin seinään koronaviruksen takia.

Kaikesta huolimatta Lukko on onnistunut viihdyttämään kannattajiaan. Raumalaisseura on julkaissut erilaisia vihjeitä ja arvoituksia uusista pelaajasopimuksista sosiaalisessa mediassa. Arvoitukset ovat keränneet kannattajia Jatkoajan keskustelupalstan Poterovartio 2020 -ketjuun, jossa vihjeitä on yhteisvoimin lähdetty ratkomaan.

– Aiemminkin on tehty pieniä vihjailuja ennen sopimusten julkistamista ja sitä kevään ensimmäisetkin olivat, pieniä kuva- tai musiikkivihjeitä, Lukon markkinointi- ja tapahtumajohtaja Mikael Eklöf taustoittaa.

– Samaan aikaan Poterovartio -keskusteluketjussa alkoi kova kuhina ja huomasimme, että nämä vihjeet kiinnostavat ihmisiä. Päätimme lisätä vähän panoksia ja aloimme tehdä arvoituksista monivaiheisia.

Tiimityön voimaa

Eklöf paljastaa olevansa suuri pakohuonepelien ystävä, mistä kumpuaa into suunnitella näitä.

– Yhdessä viestintää tekevien Juhon (Suoramaa) ja Aleksin (Lento) kanssa näitä on ideoitu, suunniteltu ja hiottu.

"Jos kannattajilla on ollut hauskaa ratkaista näitä, niin myös meillä on ollut mukavaa näitä suunniteltaessa."

Juho Suoramaa kertoo, että pienellä etukäteisvihjailulla halutaan herättää kannattajien kiinnostusta ennakkoon sekä antaa pelaajasopimuksille niiden ansaitsema arvo. 

– Haluamme, että hyvää työtä tekevä urheilujohto ja pelaaja, joka sopimuksen on kirjoittanut, saavat ansaitsemansa huomion ja arvon. Vihjailulla ihmisten mielenkiinto herää ja seura on kannattajien huulilla, Suoramaa selventää.

– Koronan myötä idea jalostui ja lähdimme viemään vihjeitä uudelle tasolle.

Esimerkiksi Sebastian Revon jatkosopimuksen ensimmäinen vihje oli yhtälö, joka piti ratkaista. Ratkaisusta tuli koordinaatit Nipromecin konttorille, josta löytyi vihje seurata Länsi-Suomen web-kameroita. Syväraumanlahden web-kamerasta näkyi Merijakamon kaide, jossa oli teipattuna Lukon kettulogo – kettu eli repo eli Sebastian Repo. 

Logon sijainnin moni tulkitsi laituriksi, joka olisi myös voinut olla vihje Revon pelipaikkaan liittyen. Joku saattoi myös huomata, että Nipromecin nimestä on poimittavissa kirjaimet r, e, p ja o.

– Osa noista jutuista on ollut täysin sattumia, kuten tämä "laituri" ja sukunimen kirjaimet. En toki tiedä, jos Nipromecissa ollaan tietoisesti valittu Repo kummipelaajaksi, kun kirjaimet löytyvät sopivasti yrityksen nimestä, Mikael Eklöf naurahtaa.

Yhteistyökumppaneille näkyvyyttä ja Poterovartiolle pohdittavaa

Nipromec ei ole ainut Lukon yhteistyökumppani, joka vihjeisiin on liittynyt. Arvoitusten ratkaisijoita on niin ohjattu lukemaan Raumalaista, vierailemaan Silmäoptikot Palmun nettisivuilla kuin etsimään kartalta eri yhteistyöyritysten sijainteja ja yhdistämään pisteet. 

– Koen, että tällainen tapa julkaista pelaajasopimuksia palvelee kaikkia. Kannattajat nauttivat ratkaisemisesta, pelaajat ja urheilujohto saavat ansaitsemansa huomion, yhteistyökumppanit saavat näkyvyyttä ja me nautimme suunnittelusta, Juho Suoramaa tiivistää.

Eklöf ja Suoramaa myöntävät molemmat seuraavansa Jatkoajan keskustelupalstalta Poterovartio -ketjua, jossa suurin spekulointi kannattajien kesken tapahtuu. Viimeisimpiin arvoituksiin Lukko lisäsikin #poterovartio -tunnisteen, kun joku keskustelupalstalta sitä toivoi.

– Valehtelisin, jos väittäisin, että sitä ei ole tullut seurattua. Ketju on ollut viihdyttävää seurattavaa ja syy, miksi tämä kokonaisuus on onnistunut näin hyvin. Tällaiset osallistavat tempaukset vaativat aina sen vastavoiman, joka tekee tästä koko jutusta kiehtovan ja toimivan, kun jengi lähtee täysillä mukaan, Eklöf kiittelee.

Niin seura kuin kannattajat poterovartioissaankin uskovat tämän tiivistävän yhteisöä entisestään – ja se huomattaneen Äijänsuolla kauden alkaessa.

#YhdessäOlemmeRauma