Lehti tyhjää täynnä

Kaupallinen yhteistyö: Rauman teatteri

Onnistunut näytelmä vaatii useiden ihmisten saumatonta yhteistyötä, jotta kaikki palaset loksahtavat kohdalleen. Tässä sarjassa tutustutaan Rauman teatterin ihmisiin ja tarinoihin näyttämöltä ja sen takaa.

Ninni Kekki katsoo peilistä kameraan
Ninni Kekki on näytellyt Rauman teatterissa vuodesta 2017. Kuva: Sanna Seppälä

“Syksyllä 2021 teimme Raumalla Pirtumiehiä. Eräässä kohtauksessa minä ja Lehtolan Mona luimme ääneen vanhasta Länsi-Suomesta uutista pirtutrokareiden kiinnijäämisestä. Meillä oli kahden lehden sisällä erillinen paperi, jossa tuo luettava teksti oli. Emme opetelleet sitä ulkoa, koska halusimme sen kuulostavan siltä, että se luetaan ensimmäistä kertaa.

Normaalisti minä vien nuo lehdet lavalle ja tarkistan aina etukäteen, että lehdet ovat varmasti oikeat. Sillä kertaa olimme Monan kanssa koonneet vähän turhan pitkään palapeliä ja menneet kiireellä lavalle, joten tarkistus jäi viime tippaan.

Kun avasin lehden, tuijotin edessäni aukeavaa typötyhjää lehteä. Paperia ei ollut missään. Hoin paniikissa Monalle, jonka piti jatkaa lehden lukua jälkeeni, että “Mona, ei ole tekstiä”. Tässä kohtaa H-hetkeen oli vain pari replaa.

Ainoa asia, mitä muistin tuosta tekstistä oli jotain tyyliin “Pyhärannassa, 1400 litraa pirtua”, sanoja sieltä täältä. Onneksi Mona ehti hieman muistella omaa osuuttaan ennen vuoroaan ja siitä kuitenkin selvittiin, vaikka melkoinen paniikki siinä oli kyllä päällä. Jälkeen päin selvisi, että tarpeistonhoitaja oli vaihtanut nuo lehdet uusiin, koska ne näyttivät niin kuluneilta, eikä hänellä ollut tietoa salaisista muistilapuistamme.

Toinen hauska sattumus tapahtui Porin teatterissa Producers-musikaalia tehdessä. Olin menossa lavalle nunnana, mutta huomasin vasta vähän ennen, ettei minulla ollutkaan nunnan asun päähinettä, vaan se oli jäänyt alakerran pukuhuoneeseen. En mitenkään olisi ehtinyt hakea sitä, joten kaappasin vaan lämpiöstä jonkun mustan T-paidan ja heitin sen päähäni. Se olisi vielä muuten voinut mennä läpi, mutta kun vieressäni oli toinenkin nunna, jolla oli oikea päähine, niin taisi se T-paita hieman pistää yleisön silmään.”Kuka: Ninni Kekki

Tosielämän rooli: Näyttelijä Rauman teatterissa vuodesta 2017

Motto: Kaikella on tarkoituksensa

Aina ennen näytöksen alkua minä… käyn tekstin läpi, lämmittelen kehon ja äänen sekä usein kokoan myös palapeliä Mona Lehtolan kanssa.

Näyttelen mieluiten roolissa, jossa pääsen haastamaan itseäni ja leikkimään lavalla sekä kollegoiden että yleisön kanssa.Rauman teatterissa keväällä 2022:

Pirtumiehet, Varasto, Hui kauhistus!

Vallitsevasta tilanteesta johtuen Rauman teatterin esityskausi alkaa vasta 4.3.2022.

Nukkekodin esitykset on siirretty kevätkaudelle 2023. Lue lisää: raumanteatteri.fi

#YhdessäOlemmeRauma