Lähimatkailua seurakunnan kohteissa koko perheelle

Kaupallinen yhteistyö: Rauman seurakunta

Lasten pyhiinvaellus Vanhassa Raumassa
Rauman seurakunnan Pieni pyhiinvaellus on mukavaa kesäpuuhaa koko perheelle Vanhan Rauman maisemissa. Kuvat: Rauman seurakunta

Rauman seurakunta järjestää monenlaista mukavaa nähtävää ja koettavaa kesällä. Tekemistä on koko perheelle ja kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy. Ohjelma sopii niin paikallisille kuin matkailijoillekin. Nostimme tähän muutamia tärppejä, joista osan voi tehdä milloin vaan omatoimisesti ja osa on sidottu tiettyihin aikoihin. Aikataulut kannattaa tarkistaa seurakunnan nettisivuilta raumanseurakunta.fi.

Pieni pyhiinvaellus

Miltä tuoksuvat luostarin puutarhan yrtit? Mitä ääniä kuuluu Kirstin sillalla? Lasten pyhiinvaellus kulkee noin kilometrin matkan keskiaikaiselta Pyhän Ristin kirkolta Vanhan Rauman kauniissa maisemissa Kordelinin kappelille Vanhalle hautausmaalle. Matkaa tehdään rauhassa ja havainnoidaan ympäristöä eri aisteilla.

Hae Pyhän Ristin kirkosta Lasten pyhiinvaellusopas ja kulje reitti omaan tahtiin. Voit myös ladata oppaan Rauman seurakunnan verkkosivuilta raumanseurakunta.fi/lapsille-ja-lapsiperheille. Oppaassa on bonuksena pienen pyhiinvaeltajan edut, jotka voi hyödyntää Kaffebarissa tai Cafe Prassenilla.

Vieraile kirkoissa

Raumalla on kolme kaunista kirkkoa, joissa kannattaa ehdottomasti kesällä poiketa. Pyhän Ristin kirkossa on myös Kirkonkellarin kesänäyttely Armollisuus, viisaus ja äärettömyys – Sinikka Palosen piirustuksia. Avoinna kirkon aukiolojen mukaan. Alla heinäkuun aukioloajat.

Pyhän Ristin kirkko: ma-pe klo 10–17, la klo 11–15, su klo 10–16, opas paikalla aukioloaikoina

Lapin kirkko: ma-to klo 9–15 ja pe klo 9–13

Kodisjoen kirkko: la-su klo 11–15, tai sopimuksen mukaan, ota yhteyttä Mirja Mattilaan, p. 040 511 3203.

Kesäkonsertit

Kesäkonserttisarja soi Pyhän Ristin kirkossa heinäkuussa keskiviikkoisin klo 18. Keskipäivän musiikkihetki puolestaan raikaa kesätorstaisin klo 12 ja se myös striimataan. Pitsiviikolla konsertteja on päivittäin, katso tarkempi ohjelma seurakunnan sivuilta.

Kordelinin kappeli

Tule tutustumaan 100-vuotiaaseen Kordelinin kappeliin ja Rauman vanhaan hautausmaahan. Maksuttomia opastuksia järjestetään koko kesän sunnuntaisin klo 17. Hyödynnä omatoimisesti Vanhan Rauman hautausmaan merkkihenkilöt -mobiilikarttaa Citynomadi -sovelluksella. Kordelinin kappeli on avoinna arkisin klo 8–15.

Katso lisää Rauman seurakunnan tapahtumista:

raumanseurakunta.fi

#YhdessäOlemmeRauma