Laatuaikaa yhdessä ja yksin

Kaupallinen yhteistyö: Wanhan Rauman KaffeBar

SalaattiBarin antimilla -juttusarjassa istumme paikallisten ihmisten kanssa alas Wanhan Rauman KaffeBarin lounassalaatin äärelle keskustelemaan ajankohtaisista aiheista.

Leena Kujansuu astuu lastensa Ellenin ja Väinön kanssa sisälle tunnelmalliseen Wanhan Rauman KaffeBariin. Kahvilan valikoima on perheelle tuttu, joten tilaus on nopeasti tehty. Aamu alkaa mukavasti toasteilla, kahvilla ja kaakaoilla. Äidille otetaan lisäksi mukaan lounassalaatti, jonka täytteiksi valikoituvat kananmuna, pestokana, feta ja oliivi.

Arkisin Kujansuu poikkeaa usein KaffeBarissa aamupalalla ennen työpäivän alkua.

– Tämä on viihtyisä ja kotoisa paikka nauttia aamupalasta. Onneksi myös SalaattiBar on auki heti aamusta niin saan samalla otettua lounassalaatin mukaani, Kujansuu kiittelee.

Viikonloppuisin kahvilan herkuista pääsee nauttimaan koko perhe.

– Käymme täällä lauantaiaamuisin yhdessä mieheni ja lasteni kanssa. Se on sellainen meidän perheen yhteinen mukava hetki.

– Meidän ei välttämättä tarvitsisi sanoa tiskillä sanaakaan, sillä kahvilatyöntekijät osaavat nykyään jo arvata mitä tilaamme, Kujansuu nauraa.

Etenkin lapsilla suosikit ovat hyvin selvät.

– Kaakao kermavaahdolla ja suklaaneliö, jossa nonparelleja, Ellen ja Väinö hihkaisevat yhdessä.

Kujansuu valitsi salaattiinsa täytteiksi kananmunaa, pestokanaa, fetaa ja oliiveja.

Lounassalaatti pelastaa kiireisen päivän

Leena Kujansuulla on KaffeBarista lyhyt matka töihin, sillä Koti-Vakka sijaitsee Vanhassa Raumassa Kauppakadulla. Kujansuu edustaa 60-vuotiaassa perheyrityksessä jo kolmatta sukupolvea.

– Kun itse toimii paikallisessa yrityksessä, haluaa ehdottomasti tukea myös muita kotikaupungin yrittäjiä.

Suosituksia Rauman palveluista, kahviloista ja liikkeistä hän jakaa mieluusti myymälässä vinkkejä kysyville turisteille.

– Kerron aina omat suosikkipaikkani, joten KaffeBar tulee mainittua usein.

Vanhan Rauman yrityksille kesä on vuoden parasta aikaa, kun kaduilla käy kova hulina.

– Kesä on aivan ihanaa, vaikkakin kiireistä, aikaa. Ihmisiä käy liikkeessä paljon ja kaikki tuntuvat olevan erityisen iloisia, Kujansuu hymyilee.

– Pidemmille lounastauoille ei parin kuukauden aikana juurikaan ole aikaa, joten aamulla KaffeBarista mukaan napattu salaatti on ehdottomasti päivän pelastaja.

KaffeBarin salaattitiski aukeaa heti aamulla ja menee kiinni tunti ennen kahvilan sulkeutumista.

Wanhan Rauman KaffeBar
Kuninkaankatu 27
www.kaffebar.fi

#YhdessäOlemmeRauma