Koe ja luo joulun taikaa Lasten joulumaassa

tontut askartelevat
Poselli muuttuu joulukuussa Lasten joulumaaksi. Kuva: Sanna Peräntie

Kulttuuritalo Poselli muuttuu joulukuussa taianomaiseksi joulumaaksi, jossa riittää puuhaa ja ihasteltavaa koko perheelle!

Elettiin alkusyksyä 2021, kun Leila Stenforsin työhuoneen oveen koputettiin Rauman kaupungintalolla. Ovella seisoi tonttulakki kourassaan Posellin Manteliksi esittäytynyt tonttu, jonka pieni sydän on täynnä joulun iloa ja taikaa. Hän tahtoi, että joulun taika leviäisi Raumalla mahdollisimman laajalle ja siihen hän tarvitsisi kaupungin apua.

Silmiään hämmästyksestä hetken hieroneen Stenforsin ei tarvinnut asiaa kauaa pohtia – päätettiin, että 7. joulukuuta alkaen aina 19. päivään asti Manteli-tontun kotipaikan Posellin ovet ovat avoinna kaikille joulumielisille, erityisesti perheen pienimmille. Poselliin päätettiin tehdä Lasten joulumaa, jossa tontut pääsisivät toteuttamaan kaikkein mieluisimpia jouluisia asioita lapsille.

Koska tontut ovat tietysti näin joulun alla hyvin kiireisiä muutenkin, tonttujen asianhoitajaksi värväytynyt Stenfors lupautui auttamaan heitä käytännön järjestelyissä. Joulumaan luomiseen Manteli kutsui kaikki muutkin Posellin tontut, joilla kaikilla on tärkeä tehtävä jouluisen ohjelman kokoamisessa.

Junista ja autoista pitävä Riksi-tonttu kokoaa kaappien kätköistä löytyvän pienoisrautatien esille aivan ensimmäistä kertaa ja rakentaa rautatien ympärille jouluisen maailman, jollaista ei muualta löydy.

"Joulumaahan ovat kaikki tervetulleita ikään katsomatta."

Nippu-tonttu puolestaan rakastaa askartelua ja tahtookin kutsua kaikki lapset askartelemaan koristeita ja tekemään joulukortteja joulumaan askartelupisteellä.

Joulumaan kiltteyskirjuri Vikuri taas pitää huolen, että Joulumaassa piisaa laulua ja tanssia erilaisten esitysten muodossa.

- Tontut odottavat jo erittäin innoissaan Lasten joulumaan ovien avautumista. Manteli, Riksi, Nippu ja Vikuri ovat koristelun mestareita ja pitävät kaikista kauniista, joten Poselli tulee takuulla näyttämään taianomaiselta. He aikovatkin ihailla joulumaan taikaa piilossa katseilta, sillä eihän tonttujen sovi näyttäytyä ihmisille, Stenfors toteaa.

Stenfors onkin yksi aniharvoista, joille Posellissa asustelevat tontut ovat tähän mennessä näyttäytyneet. Hän toivookin, että mahdollisimman monet tulisivat aistimaan joulun taikaa.

- Joulumaahan ovat kaikki tervetulleita ikään katsomatta. Piipahtamaan voi tulla vaikka jouluostosreissun lomassa, arkipäivän päätteeksi tai ihan muuten vaan, Stenfors sanoo.


Lasten joulumaa Posellissa 7.–19.12.

Avoinna arkisin klo 10–18, Tonttujen yönä 10.12. klo 10–20, viikonloppuisin klo 10–15.

Voimassa olevat kokoontumisrajoitukset vaikuttavat joulumaan järjestelyihin. Tarkista ajankohtaiset tiedot Lasten joulumaan nettisivuilta: rauma.fi/joulu/joulumaa

#YhdessäOlemmeRauma