Keulahahmo Riku Räsänen: ”Aito kiinnostus ja innostus ohjaa tekemistä.”

Vanhassa Raumassa ravintola Amarilloa vastapäätä sijaitseva elokuvateatteri Iso-Hannu on toiminut yhtäjaksoisesti elokuvateatterina vuodesta 1912 lähtien.

– Iso-Hannu tuo omalta osaltaan elinvoimaisuutta Vanhaan Raumaan, mutta myös koko kaupunkiin. On erittäin tärkeää, että elokuvateatteri sijaitsee keskeisimmällä paikalla kaupunkia, sanoo erityisesti Raumanmeren Juhannus -festivaaleista ja Poroholman lomakeskuksesta tunnettu Riku Räsänen.

Räsänen on luonut Raumalle monenlaista uutta, hän on todellinen Keulahahmo.

– Oma innostus ja jatkuva tiedonhalu ohjaavat tekemistä, kuten myös se, että aina kun olen ryhtynyt tekemään jotain uutta, olen vihkiytynyt siihen sataprosenttisesti. Tällä hetkellä olemme Raumalla yhteisöllisyyden kanssa hienossa tilanteessa, sillä olemme kaikki oikealla tavalla yhdessä ylpeitä yhteisistä asioistamme.

Osuuskauppa Keula ja Räsänen ovat tehneet yhteistyötä jo RMJ-festivaalien alkuajoista lähtien.

– Keulassa innostuttiin uudenlaisesta yhteistyöstä, jossa S-Etukortilla saa alennusta pääsylipuista. S-ryhmän kautta tämä levisi valtakunnalliseksi toimintatavaksi muissakin vastaavissa tapahtumissa. Olimme siis ensimmäisiä, ehkä jopa ensimmäinen tapahtuma, jossa näin toimittiin, Räsänen kertoo.

Lippuetu tuotiin myöhemmin myös elokuviin. S-Etukortilla saa Iso-Hannusta tiistaisin pääsyliput kahdeksan euron hintaan. Normaalihinta on 11,50 euroa, joten asiakasomistajaetu on merkittävä.

– Keulan taloudellinen tuki on Iso-Hannun toiminnalle tärkeää. Kun ajatellaan esimerkiksi korona-aikaa, mikä oli meille hyvin haastava, halusivat he olla omalta osaltaan tukemassa sitä, että Raumalla on vastaisuudessakin toimiva elokuvateatteri.

Räsänen kertoo arvostavansa suuresti Keulan ihmisläheistä toimintatapaa.

– Keula on alueellisesti aktiivinen toimija, joka on monessa mukana. He tukevat kaupunkilaisten hyvinvointia muun muassa kulttuurin ja urheilun saralla. Keula myös työllistää valtavan määrän ihmisiä ja etenkin nuoria, jotka aloittavat työelämässä.

Lue laajempi artikkeli ja aiemmat Keulahahmo-jutut osoitteesta www.keulahahmo.fi

#YhdessäOlemmeRauma