Keulahahmo Niina Koivulan sisustuksellista silmää TV:ssä ja Ruokatorilla

Mestaritekijä-finaalissa kilpailijat saivat tehtäväkseen rakentaa pakopaikan vanhaan kaappiin. Tähän voiton varmistaneeseen työhän Niina Koivula sai idean ranskalaisesta kahvilasta.

Rauman Kollassa aukeaa aurinkoinen aamu. Niina Koivula asettelee verstaallaan näytille Mestaritekijä TV-ohjelmassa valmistamiaan taiteellisia sisustustuotteita. Hän nostaa persoonallisuuden yhdeksi sisustamisen kulmakiveksi.

– Mielenterveys on minulle tärkeä asia ja sisustaminen on iso osa sitä. Esimerkiksi kodin sisustamisessa on tärkeää, että se mukailee asukkaan persoonaa. Myös käytännöllisyys on tärkeää. Näin koti antaa asujalleen oikeita asioita. Suunnittelijan tulee aistia jokaisen asiakkaan omat mieltymykset, Koivula kiteyttää.

Hänen Noniin Niina Koivula -yrityksensä tuottaa asiakkaille sisustusneuvontaa, -suunnittelua ja -stailausta. Raumalainen otti joulukuussa 2021 Mestaritekijä-ohjelman toisen tuotantokauden voiton kymmenen kilpailijan joukosta.

– En taida oikein vieläkään ymmärtää, että voitin. Se oli jotenkin niin odottamatonta. Pessimistinä ajattelin, että putoan ensimmäisenä. En ollut edes järjestänyt koirilleni toiseksi kuvausviikoksi hoitopaikkaa, Koivula naurahtaa.

Tämä valaisin muodostui Koivulalle tärkeäksi. Hän koki aiheen omakseen, sillä siinä sai luoda vanhoista romuiksi tuomituista tavaroista uutta.

Kaksi vuotta sitten sisustusalan artesaaniksi valmistunut Koivula tarjoaa sisustuspalveluita sivutoimisena yrittäjänä, sillä hänen päätyönsä on Rauman Prisman Ruokatorilla sijaitsevan palvelutiskin takana. Koivula on työskennellyt Keulan palveluksessa nyt noin kuuden vuoden ajan. Hän on mukana myös henkilöstökerho Keulan Killassa.

– Aikanaan ajatuksenani oli työskennellä jossain rautakaupassa, mutta olen huomannut, että palvelutiski sopii minulle paremmin. Jo siitäkin syystä, että se on niin erilaista verrattuna sisustustöihin. Nämä työt tasapainottavat toisiaan hyvällä tavalla.

– Meillä on Ruokatorilla todella hyvä ryhmähenki. Osa työkavereista kertoi seuranneensa ohjelmaa tarkasti ja he tsemppasivat aina esitettyjen jaksojen jälkeen. Omassa työssäni saan hyödyntää omaa sisustuksellista silmääni etenkin aamuvuoroissa, sillä saamme asetella tuotteet tiskille oman mielemme mukaan mahdollisimman kauniisti.

Mestaritekijä 2021 -taulu koristaa Koivulan työhuoneen seinää.

Koivulan omassa kotipihassa on upea puutarha, josta löytyy niin ikään omaa taidetta. Puutarhassa vierailee kesäisin myös ryhmiä.

– Haluaisin päästä suunnittelemaan ja tekemään entistä enemmän julkisia teoksia ja sisustuksia. Niissä uskalletaan olla tietyllä tapaa rohkeampia. Esimerkiksi jonkin kahvilan sisustaminen olisi mielekästä, kuten myös Vanhan Rauman liikkeiden näyteikkunoiden sisustaminen, Koivula kertoo.

LUE KAIKKI KEULAHAHMO-JUTUT OSOITTEESSA WWW.KEULAHAHMO.FI

#YhdessäOlemmeRauma