Keulahahmo Leila Stenfors: Kulttuuri on osa kaikkien elämää

Rauman kaupungin vastaava kulttuurituottaja Leila Stenfors on mukana monien tapahtumien järjestämisessä.

Kulttuuri on iso osa ihmisten hyvinvointia. Erilaiset elämykset tarjoavat mahdollisuuden pysähtyä hektisen arjen keskellä. Rauman kaupunki on yksi tärkeä alueellisten kulttuuritapahtumien järjestäjä. Vastaava kulttuurituottaja Leila Stenfors vastaa kaupungin omien päätapahtumien, kuten esimerkiksi Pitsiviikon sekä lasten ja senioreiden kulttuuriviikkojen järjestelyistä.

– Kulttuuri on hyvinvointipalvelua, jollain tasolla myös ennaltaehkäisevää sellaista. Se on hyvin laaja käsite ja osa meidän kaikkien elämää tavalla tai toisella. Ilman kulttuuria elämä olisi tyhjää ja tylsää. Kulttuuri tarkoittaa arkea ympärillämme ja mahdollisuutta kokea, nähdä ja oppia, Stenfors sanoo.

Viimeisimpinä isoina tapahtumina on järjestetty pitsikaupunkiin joulutunnelmaa luonut Raumlaine Joul sekä nyt tammikuussa toistamiseen järjestetty Lumen-valotaidetapahtuma. Molemmat keräsivät runsaasti kiitosta ja kehuja.

– Tammikuu on aikaa, jolloin on tapahtumien ja järjestetyn ohjelman osalta hieman hiljaisempaa. Lumen on tähän kohtaan täydellinen tapahtuma, sillä ihmiset kaipaavat juuri valoa ja piristystä vallitsevan pimeyden keskelle.

Kulttuuri on hyvinvointipalvelua, ja jollain tasolla myös ennaltaehkäisevää sellaista, Stenfors sanoo.

Osuuskauppa Keula toimi tänäkin vuonna tapahtuman toisena pääyhteistyökumppanina. Yhdessä luotiin jälleen upea kokonaisuus.

– Kumppaneiden merkitys on valtavan suuri kaikissa tapahtumissa, on kyse sitten Lumenista tai Pitsiviikosta. Eihän mikään taho saa isoja tapahtumia yksin aikaiseksi, vaan tapahtumia luodaan, ylläpidetään ja kehitetään yhteistyöllä.

– Keula tukee monipuolisesti erilaisia alueellisia tapahtumia ja harrastustoimintaa sekä kantaa yrityksenä yhteiskuntavastuuta. Sitä kautta mahdollistetaan meidän kaikkien ympärille monenlaista myös kulttuurin puolella. Laajat palvelut jo pelkästään Rauman Prismassa takaavat tietynlaisen helppouden. Keula selkeästi ajattelee asiakkaita ja heidän arkeaan.

Kahden kouluikäisen lapsen äidin oma lähikauppa on S-market Eurajoki, joka löytyy aivan Eurajoen keskustasta.

– Paikallisuus on tärkeää ja siitä yhtenä hyvänä esimerkkinä Keula näkyy myös omassa arjessani. Esimerkiksi perheen ruokaostokset tehdään usein S-ryhmän toimipisteissä, Stenfors kertoo.

Vapaa-ajallaan hän viihtyy kulttuurin ja luonnon parissa.

– Käymme lasten kanssa erilaisissa tapahtumissa ja käytämme kirjastopalveluita. Käytän ahkerasti myös museokorttia. Olen innokas luonnossa liikkuja, sillä harrastan talvella hiihtoa ja lumilautailua sekä kesäisin maastopyöräilyä, marjastusta ja sienestystä.

LUE KAIKKI KEULAHAHMO-JUTUT OSOITTEESSA WWW.KEULAHAHMO.FI


 

#YhdessäOlemmeRauma