Keulahahmo Lauri Tuomola: Tarinoita, joista voi olla ylpeä

Lauri Tuomola ja taustalla Unajan perinnemaisemaa.

Unajan perinnemaisema on täynnä entisajan tunnelmaa. Lauri Tuomola katsoo ulos ikkunasta, josta aukeaa peltomaisema. Tätä näkymää hän kutsuu vuodenaikojen mukana muuttuvaksi huoneentauluksi.

– Unajan alueella on hieno historia. Tonttimme rajautuu jokeen ja sen ylittävään kivisiltaan, jossa perimätiedon mukaan on sijainnut kauppasatama. Kouluikäiset poikamme ovat innostuneet kulkemaan alueella metallinpaljastimien kanssa, ja he ovat löytäneet vanhoja kolikoita ja olutastiassa arviolta 1400-1600 -luvuilla käytetyn kukko-hanan. Sen luovutimme Rauman museovirastolle, Tuomola kertoo.

Hän huolehtii päätyökseen Rauman Energian viestinnästä. Lisäksi Tuomola on osakkaana raumalaisessa Viestintäosakeyhtiö Bondessa, hallituksen jäsenenä Rauman Lukko ry:ssä ja jäsenenä raumalaisuuden perinteitä vaalivassa Nortamo-Seorassa.

– Koen Lukko ry:n hallitustyöskentelyn kunniatehtäväksi. On hieno olla mukana tekemässä päätöksiä raumalaisen jääurheilun parhaaksi. Jääurheilulla on täällä hieno historia, nykyhetki ja tulevaisuus – se on tarina, josta voi olla ylpeä.

Tuomoloiden kotitalon tontti rajautuu jokeen ja sen ylittävään kivisiltaan, jossa perimätiedon mukaan on sijainnut kauppasatama.

Parhaillaan hänen arkensa täyttää myyntiyhtiö Lännen Omavoiman muutosten viestinnän suunnittelu, sillä vuodenvaihteessa osakkaiksi tulivat Valkeakosken Energia ja Leppäkosken Energia. Toimijoiden yhteinen viestintäkonsepti kiteytyy lauseeseen Paikallinen tekee hyvää. Tuomola nostaa esiin Keulan käyttämän Parempi paikka elää -teeman, sillä nämä osuvat täydellisesti yhteen.

– Reilu vuosi sitten Rauman Energian täyttäessä 120 vuotta pohdimme, mikä taho olisi Lumen-valotaideviikon yhteistyökumppaniksi sellainen, jolla on samat arvot kuin paikallisella energiayhtiöllä. Esiin nousi lähes yhtä vanha paikallinen osuuskauppa, joka välittää omasta alueestaan, Tuomola taustoittaa.

– Tämän yhteistyön kautta olen ymmärtänyt entistä paremmin sen, mitä tälle seudulle merkitsee, että meillä on toimiva osuuskauppa ja sähköyhtiö. Jokainen voi miettiä, mitä elämä olisi ilman sähkön ja ruoan kaltaisia peruspalveluita. Nämä asiat kiteytyvät molemmissa sloganeissa.

Tuomola on ollut tiivisti mukana Lumen-valotaideviikon järjestämisessä. Rauman Energia ja Osuuskauppa Keula ovat tapahtuman pääyhteistyökumppaneita.

– Keula tukee laajalti alueen hyvinvointia, kuten esimerkiksi lasten ja nuorten urheilua sekä kulttuuria. Kun mietitään urheilua, on Keula taloudellisesti merkittävä mahdollistaja, kun taas arjen mahdollistajina ovat vapaaehtoisten verkosto ja Lukon konsernirakenne. Kaikkien näiden kolmen tahon yhteisellä panoksella pystytään tekemään poikkeuksellisen hyvät olosuhteet.

Lumen valotaidetapahtuma Raumalla 7.–15.1.2022. Järjestelyjen etenemisestä kerrotaan osoitteessa www.lumenrauma.fi. Tapahtumaa voi seurata sosiaalisen median kanavissa aihetunnisteella #lumenrauma

LUE LAAJEMPI ARTIKKELI JA KAIKKI KEULAHAHMO-JUTUT OSOITTEESSA WWW.KEULAHAHMO.FI

#YhdessäOlemmeRauma