Keulahahmo Kalle Leppikorpi on asiakasomistajien apuna, oppaana ja turvana

Kaupallinen yhteistyö: Osuuskauppa Keula 

Kalle Leppikorpi on turvannut asiakasomistajien arkea jo reilun 18 vuoden ajan.

KEULAHAHMO-JUTTUSARJASSA TAPAAMME OSUUSKAUPPA KEULAN LÄHELLÄ TOIMIVIA IHMISIÄ: YHTEISTYÖKUMPPANEITA, HENKILÖKUNTAA JA RAUMALAISIA, JOIDEN ELÄMÄÄN PAIKALLINEN OSUUSKAUPPA KUULUU.

Myymälävartija Kalle Leppikorpi vaihtaa kuulumisia Prisman henkilökunnan kanssa ja tervehtii tuttuja asiakkaita. Osa myymälävartijoiden toimenkuvaa on osallistua asiakaspalveluun.

– Me autamme ja opastamme sekä turvaamme, eli teemme kaupassa käynnistä sujuvaa. Näin takaamme omalta osaltamme asiakasomistajille onnistuneen kokemuksen, Leppikorpi kertoo.

Hän on työskennellyt vartijana Keulan myymälöissä jo reilun 18 vuoden ajan, joista 14 vuotta nykyisessä Prismassa.

– Vuosiin mahtuu monenlaista, mutta aina on ihmisiin ja heidän asioihinsa suhtauduttu oikeudenmukaisesti ja tasavertaisesti. Luottamus asiakkaiden kanssa on rakentunut vahvaksi. Prismassa tulee olla turvallista ja mukavaa asioida.

Työn monipuolisuus, vapaus ja vastuu viehättävät kokenutta vartijaa. Leppikorpi kuvailee Prismaa seitsemänä päivänä viikossa purjehtivaksi risteilijäksi.

– Kaiken on toimittava, jotta arki rullaa. Työmme vaatii ennakointia, pelisilmää, päätöksentekokykyä ja sosiaalisia taitoja. Olemme täällä ihmisiä varten. Paras palkinto on se, kun ihminen saa pienelläkin toimenpiteellä ongelmansa hoidettua.

Kalle Leppikorpi vieraili Osuuskauppa Keulan podcastissa – klikkaa tätä kuvaa ja siirry kuuntelemaan Kallen kuulumiset.

Yhdessä kohti kehitystä

Leppikorpi toimii myös Rauman kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Hän kokee olevansa molemmilla työpaikoillaan palveluammatissa.

– Samaan aikaan kun kaupunki investoi ja tekee uutta kaupunki-ilmettä, myös Keula ohjaa kassavarantojaan uusiin investointeihin. Molemmat käyttävät paikallisia palveluita, minkä myötä työllistetään paikallisia ja varmistetaan palveluiden pysyminen täällä myös vastaisuudessa, Leppikorpi sanoo.

– Rauma on kilpailukykyinen paikkakunta ja tulevaisuus näyttää todella hyvältä. Hyvä henki ja osaava henkilökunta ovat asioita, joita näen työskennellessäni kaupungilla ja Keulassa.

Keulan organisaatio on Leppikorvelle tuttu myös luottamustehtävistä, sillä hän toimi vuodet 2007-16 hallintoneuvostossa.

– Keula osallistuu vahvasti myös yhteiskuntavastuuseen. Tämä näkyy kaikissa ikäluokissa esimerkiksi liikunnan ja kulttuurin eri osa-alueilla. Se on sellaista oikeanlaista kylähenkeä, jota tulee edesauttaa ja vaalia.

Myymälävartijat auttavat, opastavat ja turvaavat. Näin tehdään kaupassa käynnistä sujuvaa.

Kauppareissu on perheen yhteinen hetki

Kolmen pienen lapsen isä viettää vapaa-aikansa perheen parissa. Isyydessä parasta on aito palaute.

– Aina ei tarvita riippuliitoa tai vastaavaa, vaan elämä koostuu loppujen lopuksi pienistä asioista. Yhteiset hetket esimerkiksi aamupalapöydässä ovat tärkeitä. Siinä kun lukee päivän sanomalehteä ja saa samaan aikaan kysymyksiä ja kommentteja, tajuaa kuinka isoja nämä hetket ovat, Leppikorpi hymyilee.

Ja ne isot ilot nousevat pienistä arkisista asioista.

– Prismassa käynti on lapsille kohokohta. Tämä on kuin lähiliikuntapaikka tai viihdepuisto, jonne lapset lähtevät aina innoissaan. Kaupassakäynti on meidän perheessämme yksi yhteisistä hetkistä.

Kalle Leppikorpi vieraili Osuuskauppa Keulan podcastissa. Kuuntele Kallen kuulumiset osoitteessa www.keula.fi/podcast

LUE KAIKKI KEULAHAHMO-JUTUT OSOITTEESSA WWW.KEULAHAHMO.FI

#YhdessäOlemmeRauma