Jykän huippusalainen colamarinadi pääsi Buena Vistan uuteen annokseen

Kaupallinen yhteistyö: Ravintola Buena Vista

Buena Vistan uusi Colapossu toast burger.
Colapossu toast burger saatavilla helmikuusta lähtien Buena Vistasta 14 € hintaan.

Ravintola Buena Vistan á la carte -lista täydentyy helmikuussa 2021 uudella nimikkoannoksella. Marraskuussa oman annoksensa listalle sai Nortamo Seora, nyt saman kunnian saa Jykä eli Jyrki Vuoriaho.

– Jykän hyvä ystävä Akseli Kordelin oli ensimmäinen, joka sai listallemme oman Akke's Boneless Wings -nimikkoannoksen. Jykä alkoi minulta kyselemään, että miksi hänellä ei vielä ole omaa annosta, Buena Vistan Tuomas Toivanen naurahtaa.

Melkein naapurissa asuva Vuoriaho on Toivasen mukaan innokas grillaaja.

– Aika usein tulee viestiä, että herkkuja olisi tarjolla suoraan grillistä. Erityisesti possun ribsit ja niihin tuleva colamarinadi ovat Jykän bravuuri.

Possun ribsit Buena Vistan á la carte -listalta jo löytyvät, mutta herkullisen colamarinadin hyödyntäminen annoksessa houkutteli.

Colapossu toast burger – herkullinen yhdistelmä pehmeää ja rapeaa

Vuoriahon raotettua erittäin salaista reseptikirjaansa Toivanen aloitti annoksen suunnittelun.

– Possun ribsien sijaan päätettiin hyödyntää pulled porkia, joka marinoidaan itse – Jykän salaista reseptiä hyödyntäen, Toivanen myhäilee.

– Yleensä coleslaw ja pulled pork ovat pettämätön kombo, mutta tässä niistä tuli yhdessä liian pehmeä yhdistelmä. Sen sijaan jäävuorisalaatti ja marinoitu punasipuli toivat annokseen mukavasti rapeutta.

Burgerin kansiksi valittiin myös tavallista rapeampi vaihtoehto kun perinteisen hampurilaissämpylän sijaan täyte laitetaan kahden paahtoleivän väliin.

– Aina pitää keksiä jotain hieman erilaista ja uutta. Toast burger on maailmalla iso trendi ja huomattiin sen toimivan tässä annoksessa erittäin hyvin. Myös annoksen lisukkeena tarjoiltavat crispers-ranskanperunat ovat valikoimassamme täysin uusi juttu, enkä ole ihan samanlaisiin törmännyt muuallakaan Raumalla, Toivanen huomauttaa.

Annoksen lisukkeeksi kuuluvaa savuista BBQ-kastiketta on helppo koukaista V-kirjaimen mallisilla crispers-ranskanperunoilla. Savuisen kastikkeen voi myös halutessaan kaataa toast burgerin väliin.

– Savun maku jakaa paljon mielipiteitä, minkä takia halusimme laittaa sen tarjolle omaan kulhoonsa. Burgerissa käytettävä colamarinadi ei ole savuinen, joten jokainen voi itse päättää lisääkö kastikkeella savun makua burgeriin.

Muuta erittäin salaisesta colamarinadista ei Toivanen suostu paljastamaan. Annoksen maukkaan colamarinadin, pehmeän possun ja rapean salaatin sekä paahtoleivän herkullisen yhdistelmän tarvitsee jokaisen käydä testaamassa itse.

Ravintola Buena Vista
📍Kanalinranta 5
www.ravintolabuenavista.com

#YhdessäOlemmeRauma