Juniorilukko perusti kampanjan tukemaan lasten harrastustoimintaa – "Jokainen lahjoitus on tärkeä"

Mikko Aikko

Koronan myötä tulleet lomautukset ja irtisanomiset koskettavat useita perheitä. Monen kohdalla se tarkoittaa myös taloudellisen tilan heikkenemistä ja ylimääräisten kulujen karsimista. 

Rauman Lukko ry tiedostaa, että harrastustoiminta ei ole elämisen kannalta se välttämättömin kuluerä. Monelle lapselle harrastus on kuitenkin tärkeä ja iso osa elämää. Jääurheilun kautta koetaan liikkumisen riemua, onnistumisia ja itsensä kehittämistä. Monen lapsen kaveriporukat myös muodostuvat urheilun kautta.

– Emme halua, että yksikään lapsi joutuisi luopumaan jääurheiluharrastuksestaan Koronan takia. Siksi lähdimme pohtimaan, millä tavalla voimme pyrkiä helpottamaan perheiden taloushuolia, Rauman Lukko ry:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Mikko Aikko taustoittaa.

Pohdinnan tuloksena aluille laitettiin Tue Lukon junioritoimintaa – Mahdollista lapselle harrastus -kampanja. Keräystilille voi kuka tahansa lahjoittaa haluamansa summan. Yli 100 euroa lahjoittaneet, saavat halutessaan nimensä kunniatauluun, joka tulee Tuki-Areenan seinälle ja juniorilukko.fi-sivustolle.

– Kampanjaan voi osallistua juuri sellaisella summalla kuin itse haluaa tai pystyy. Jokainen lahjoitus on meille, ja ennen kaikkea näille harrastaville lapsille, tärkeä.

– Jos joku kokee aikanaan saaneensa Juniorilukon harrastustoiminnan kautta hyötyä ja iloa elämäänsä, voi kampanjaan osallistumalla osoittaa myös hienosti kiitoksensa meille ja varmistaa, että joku muu lapsi tai nuori saa mahdollisuuden kokea samoja asioita, Aikko huomauttaa.

Jos itsellä ei ole mahdollisuutta lahjoittaa, auttaa voi myös levittämällä tietoisuutta kampanjasta muille.

– Olemme kiitollisia siitä, miten paikallinen media on huomioinut kampanjamme. Lisäksi jokainen somejako, joka levittää tietoa eteenpäin on merkityksellinen, Aikko kiittelee.

Juniorilukko liikuttaa noin 700 lasta. Kampanjalla Lukko haluaa ennakoida tulevaa tilannetta, joka koittaa, kun urheiluharrastukset taas käynnistyvät ja maksut alkavat jälleen rullaamaan. 

– Varainkeruuaika päättyy 15.7.2020, joten vielä on hyvin aikaa lahjoittaa.

Lisätietoja Mahdollista lapselle harrastus -kampanjasta ja ohjeet lahjoituksen tekemiseen osoitteessa www.juniorilukko.fi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustila vaikuttaa väistämättä monen jääurheiluperheen arkeen. Kun toimintamme jossain kohtaa pääsee taas jatkumaan, palaa tauolta perheitä, joiden talous on heikentynyt lomautusten tai työttömyyden takia. Pyrimme osaltamme helpottamaan jääurheiluperheidemme taloushuolia, kun kiekko ja rinkula jälleen jäälle tippuu ja harrastustoiminnasta kuluja alkaa taas tulla. Käynnistämme 16.4.2020 Mahdollista lapselle harrastus -varainkeruukampanjan, josta kertyvän lahjoitustuoton ohjaamme lyhentämättömänä jääkiekon ja ringeten ikäkausijoukkueiden jääurheilutoiminnasta aiheutuvien maksujen pienentämiseen. Yhdenkään lapsen jääurheiluharrastus ei saisi loppua koronan takia. Kaikki yli 100 € lahjoittaneet - yksityiset henkilöt, yritykset tai kolmannen sektorin tahot saavat halutessaan nimensä Tuki-Areenan seinälle 1.9.2020-30.4.2021 väliseksi ajaksi kiinnitettävään Juniori-Lukko on minulle sydämen asia – kunniatauluun, joka tulee näkyville myös juniorilukko.fi -etusivulle. Voit itse määritellä summan ja lahjoittaa sen Rauman Lukko ry:n pienkeräystilille: FI50 5630 0020 4758 09. Viesti: Sydämen asialla. Laita viestiin myös lahjoittajan nimi, jos haluat sen julkisesti esille kunniatauluun. Pienkeräyksen järjestäjänä toimii Rauman Lukko ry, Kuninkaankatu 3, 26100 Rauma. Varainkeruuaika 16.4.-15.7.2020. Iso kiitos tärkeästä tuesta jääurheilua Lukossa harrastavien lasten ja nuorten hyväksi! #Lukko #Jääkiekko #Ringette #Sydämenasia #Rauma #JokaPäivä

Henkilön Rauman Lukko ry (@juniorilukko) jakama julkaisu

#YhdessäOlemmeRauma