Intohimo näkyy jokaisessa annoksessa

Kaupallinen yhteistyö: Ravintola Sydvest

Eppu Sjöblom, Sydvest
Ravintola Sydvestin keittiömestari Eppu Sjöblom.

Ravintola Sydvestin resepti rakentuu laadukkaasta ruoasta, rennosta ilmapiiristä ja lämpimästä tunnelmasta.

Keittiömestari Eppu Sjöblom kertoo Vanhassa Raumassa sijaitsevan intiimin ravintolatilan keräävän kiitosta.

– Mielestäni Sydvest ei voisi toimia samalla tavalla missään muussa tilassa tai miljöössä. Kun tähän yhdistetään laadukkaista raaka-aineista tehty ruoka ja hyvät juomat, ollaan intohimon ytimessä, Sjöblom sanoo.

Nimensä mukaisesti Sydvest nojaa vahvasti raumalaisuuteen. Merellisyys näkyy sisustuksessa sekä vaihtuvilla lounas- ja á la
carte -listoilla.

– Emme ole varsinaisesti kalaravintola, mutta sitä löytyy aina alku- ja pääruoista. Käytämme kotimaisia raaka-aineita, joten meillä kaikki on aina tuoretta.

”Rakennamme menun aina fiiliksen ja sesonkien pohjalta.”

Ruoan tulee näyttää, tuoksua, maistua ja tuntua hyvältä. Sydvestin menut rakentuvat harkitusti yhteensovitetuista annoksista.

– Listalta löytyy tasapainoisesti kalaa, lihaa ja kasviksia. Annokset pelaavat yhteen myös hyvien viinien kanssa. Rakennamme menun aina fiiliksen ja sesonkien pohjalta.

Rakkaus ruokaan kantaa keittiöstä asiakkaan lautaselle.

– Elän tietyllä tapaa työni kautta. Seuraan tarkoin, mitä ravintolamaailmassa tapahtuu. Intohimo on koko ajan läsnä, ja se näkyy sitoutumisena, itsensä kehittämisenä ja annosten hiomisena, Sjöblom painottaa.

– Kokki ei voi olla koskaan valmis, eikä täydellistä annosta ole olemassa. Aina löytyy jotain parannettavaa. Tyytyväinen asiakas on se maali, johon kaikki tekeminen tähtää.

Eppu Sjöblom haluaa aktiivisesti kehittää itseään ja hio annoksiaan. (Kuva: Eppu Sjöblom)

Sjöblomin rakkaimmat raaka-aineet

1. SUKLAAT
Kaikki suklaat käyttäytyvät eri tavoin, niitä voi muokata loputtomasti ja niistä voi tehdä käytännössä mitä tahansa. Suklaa toimii esimerkiksi vaahtoina, kakkuina ja jäätelöinä. Suklaasta voi tehdä myös rapeita elementtejä ja se voi olla osa vaikka jotain suolaista.

Kokeile kotona: Paahdettu valkosuklaa ja suklaakristalli nostavat kotona tehdyn kakun aivan uudelle tasolle. Myös suklaan temperointia kannattaa kokeilla.

2. VEHNÄJAUHO
Hyvä leipä on minulle sydämen asia. Teemme Sydvestissä joka päivä juureen leivottua maalaisleipää. Kyse on juuresta, vedestä ja jauhoista, mutta leivän voi pilata niin monessa vaiheessa, että hyvän leivän tekeminen tuo onnistumisen tunteen.

Kokeile kotona: Tee leipää juureen. Vaikka se kuulostaa työläältä ja aikaa vievältä, lopputulos palkitsee nähdyn vaivan. Mitä vanhemmaksi juuri menee, sitä parempaa leipää siitä saa.

3. YRTIT
Yrttejä ajatellaan usein hyvänä lisänä, mutta ne voivat myös muodostaa ison osan annoksesta. Yrtti voi olla mauste, koriste tai kantava teema, jonka pohjalle annos luodaan.

Kokeile kotona: Kasvata yrtit itse omalla pihalla ja käytä kukkia rohkeasti myös kotiruoassa. Yrtit ovat monikäyttöisiä, sillä esimerkiksi basilikaa voi käyttää yhdessä mansikan kanssa. Myös lipstikkaa ja muita erikoisempia yrttejä kannattaa kokeilla.

Ravintola Sydvest
📍Kuninkaankatu 6
www.ravintolasydvest.fi

#YhdessäOlemmeRauma