"Haluamme, että tästä on hyötyä muillekin kuin meille"

Joonas Lauronen, 2 Kundia Burgers & Fries
2 Kundia Burgers & Fries palvelee Joonas Laurosen (kuvassa) ja Antti Rautalan omistaman Bar Hehkun tiloissa.

Bar Hehkun tiloissa burgereita valmistava 2 Kundia Burgers & Fries luottaa paikallisuuteen. Tavalliset burgerisämpylät tulevat Prassenilta, gluteenittomat sämpylät Leipomo-konditoria Hennosta, jauheliha Kivikylän kotipalvaamosta ja perunat Rauman torilta, Mattilan torimyynnistä.

– Haluamme tukea paikallista, joten tuotteet valmistetaan tuoreista, läheltä tulleista, raaka-aineista, Bar Hehkun Joonas Lauronen kertoo.

2 Kundin, Jarno Rehelmän ja Juha Keskitalon, oli alunperin tarkoitus aloittaa burgereiden tarjoilu Bar Hehkussa vasta kesällä. Poikkeustilan myötä suunnitelmia kuitenkin aikaistettiin.

– Soitin pojille ja kysyin millaisella aikataululla he uskovat, että pystytään homma käynnistämään. Onneksi tuotekehittely oli jo hyvällä mallilla ja toimittajat kontaktoitu, niin puhelinsoitosta ei mennyt kuin viikko ja toiminta oli jo käynnissä.

 Burgereiden suuri suosio heti alussa yllätti koko porukan.

– Olimme tilanneet Prassenilta sämpylöitä kolmeksi päiväksi, mutta jouduimmekin ensimmäisen päivän jälkeen soittamaan heille, että saisiko samanlaisen satsin huomiseksi, Lauronen naurahtaa.

– Mutta olihan se hienoa soittaa tuollainen puhelu. Se, että 2 Kundin burgereita menee hyvin kaupaksi hyödyttää muitakin paikallisia toimijoita – ei ainoastaan meitä.

2 Kundia Burgers & Fries -tuotteiden hinnoittelussa on huomioitu, että monen perheen taloudellinen tilanne on saattanut kärsiä viime viikkojen aikana.

– Halusimme huomioida hinnoissa sen, että nyt on tullut paljon lomautuksia ja irtisanomisia. Toivottavasti hinnat madaltavat esimerkiksi perheiden kynnystä tilata meiltä ruokaa kotiin, Lauronen taustoittaa.

2 Kundia Burgers & Fries burgerit
2 Kundin burgerit ovat saaneet sosiaalisessa mediassa paljon kehuja.

#YhdessäOlemmeRauma