Fööristä lounasta ja kaffetta ihan kaikille

Kaupallinen yhteistyö: Fööri 

mies kurkistaa suojaverhon takaa
Föörin yrittäjä Janne Lohi odottelee remontoituihin tiloihin uusia kalusteita. Kuva: Sanna Seppälä

Liuta remonttimiehiä ja -naisia on häärinyt jo tovin Teknologiatalo Sytyttimessä Sinkokadulla entisen lounasravintola Byssan tiloissa. Uutta pintaa saaneista tiloista puuttuu tammikuun lopussa enää uudet kalusteet.

Vuoden 2021 lopussa yrittäjät Janne ja Mari Lohi hankkivat silloin Byssan nimellä toimineen lounasravintolan liiketoiminnan. Pienen pintaremontin ja ehostuksen jälkeen ravintola saa myös uuden nimen, Fööri.

– Tässä talossa kaikki huoneet on nimetty laivan osien mukaan. Ravintola on talon etuosa eli laivan keula Fööri, yrittäjä Janne Lohi kertoo nimenmuutoksesta.

– Fööri ei palvele pelkästään Sytyttimen väkeä, vaan on avoin ihan kaikille. Monet ovat luulleet, että tämä olisi talon oma henkilöstöravintola, mutta se ei pidä paikkaansa, Byssasta Fööriin siirtyvä ravintolatyöntekijä Maija Savila kertoo.

Toki asiakaskunnassa on paljon talossa työskenteleviä toimistohotellilaisia.

– Haluammekin tarjota talossa tai lähialueella yksin työskenteleville mahdollisuuden sosiaalisen kahvihetkeen omassa pienessä olohuoneessa. Ja vaikka työkavereita olisikin, ei niitä aina jaksa katsella, Lohi nauraa.

Föörin lounaalla tullaan tarjoamaan seisovan pöydän antimien lisäksi laadukkaista raaka-aineista valmistettuja annoslounaita. Näin sesonkiajattelua pystytään hyödyntämään paremmin, mutta millään pinseteillä ei annoksia koota. Myös salaattiannokset tehdään keittiössä.

Lisää kokous- ja juhlatiloja

Yksi syy yrityskauppaan oli Lohen mukaan huutava pula kokous- ja juhlatiloista. Klapsakka-ravintoloita sekä Aarnkaria pyörittävä Lohi tietää, että esimerkiksi lakkiaispäivänä juhlatilat ovat todella kiven alla, kun yhtenä ja samana päivänä pitäisi tila löytyä sadoille juhlijoille.

– Tämän kaupan myötä saimme mukavasti lisää kaivattuja kabinetti- ja kokoustiloja. Föörin uusissa tiloissa on mahdollisuus järjestää tilaisuuksia aina muutamasta hengestä jopa yli sadalle hengelle.

Ajanmukaisesti varustetuissa kabineteissa voi järjestää niin yritystilaisuuksia kuin perhejuhliakin. Tiloja on helppo muokata tarpeen mukaan siirrettävien seinien ansiosta. Catering kuuluu luonnollisesti palveluvalikoimaan.

– Täällä on ollut niin häitä, lakkiaisia kuin pikkujoulujakin, Savila luettelee.

– Lähtökohtamme kaikelle toiminnalle on, että mikään ei ole kiveen hakattua. Olemme valmiita kokeilemaan erilaisia juttuja ja muokkaamaan palveluita kysynnän mukaan. Ruokaa voi onneksi tehdä niin monella tavalla, Lohi päättää.Föörin avauspäivä sekä muut ajankohtaiset tiedot löytyvät osoitteesta www.fööri.fi.

#YhdessäOlemmeRauma