Elämyksiä kaikille aisteille

Kaupallinen yhteistyö: Ravintola Kapteeninhuone

Makuja Raumalta -osiossa kerromme ajankohtaisia asioita Rauman alueen kahviloista ja ravintoloista sekä esittelemme paikallisia alan yrityksiä.

Keittiöpäällikkö Mikko Peltolalle on tärkeää tuottaa asiakkaalle kokonaisvaltaisia elämyksiä. Kuva: Hovi

Ravintola Kapteeninhuoneen keittiöpäällikkö Mikko Peltola haluaa tarjota asiakkailleen kokonaisvaltaisia, jännittäviä kokemuksia kaikille aisteille.

– Kun asiakas astuu sisään, niin kaikki tuoksut, äänet, se mitä hän näkee ja mitä ympärillä tapahtuu, on osa ravintolakokemusta. Tietenkin perusasiat pitää olla myös kunnossa, läksyt tehty huolella.

Etelä-Pohjanmaalta kotoisin oleva Peltola päätyi sattumalta 15 vuotta sitten Raumalle kokkikouluun. Hän on viihtynyt hyvin ja välillä saattaa lipsahtaa joku paikallinen sanakin. Kapteeninhuoneen keittiössä hän on häärinyt pian 10 vuotta, joista viimeiset nelisen vuotta pomona.

– Meillä on täällä ihan hillittömän hyvä jengi. Se onkin meille kaikki kaikessa, ei tätä kukaan yksin tee. Tässä hommassa tarvitaan laajalla skaalalla osaamista ja kiinnostusta kehittää itseään ja olemmekin kimpassa kehittäneet tarjontaa isosti viimeiset vuodet, Peltola ylistää tiimiään.

Miten Peltola itse kehittää omaa ammattitaitoaan ja pysyy trendeissä mukana?

– Seuraan alaa aktiivisesti ja aina töiden salliessa kiertelen muualla ravintoloissa hakemassa vaikutteita. Kun näen jotain kivaa, haluan ehdottomasti kokeilla sitä itsekin. Erityisesti makeita juttuja tulee treenattua kotonakin, se on vähän kuin harrastus.

– Jos joku keksii jotain uutta ja hienoa, niin se inspiroi ja on aina hyväksi koko alalle. Suomalaista ravintolakulttuuria viedään yhdessä tekemällä eteenpäin. On hienoa saada olla itsekin kehittämässä alaa.

Arvoista kysyttäessä Peltola nostaa kaksi asiaa ylitse muiden: kotimaiset raaka-aineet sekä hävikin hallinta.

– Meidän pitää olla ylpeitä suomalaisesta ruuasta, joka on koko maailman mittapuulla erittäin hyvää ja puhdasta.

– Hävikkiä kohtaan asenteet ovat muuttuneet paljon viime vuosina. Ruuan eteen nähtyä vaivaa osataan paremmin arvostaa. Omassa työssäni tämä näkyy siinä, että entistä tarkemmin pitää suunnitella koko se ketju, miten raaka-aineita käytetään missäkin vaiheessa.

Tulisilla hiilillä

Jos pitäisi nostaa yksi väline Kapteeninhuoneen keittiössä ykköspallille, niin se olisi Peltolalle hiiligrilli. Hänen mukaansa se on oiva vempain hienoihin kokemuksiin ja monipuoliseen ruoanvalmistukseen. Tämä kuumakalle onkin heillä käytössä päivittäin.

– Ammattilaiskeittiön hiiligrilli poikkeaa kotigrilleistä melkoisesti, sillä sen kanssa operoidaan huomattavasti kovemmalla lämmöllä ja siinä käytetään ihan tietynlaisia hiiliä. Käytämme sitä myös esimerkiksi yön yli haudutukseen. Hiiligrillin tuoma maku ja tuoksu on jotain ihan muuta kuin kodin pallo- tai kaasugrillin.

Lopuksi Peltola vielä summaa luotsaamansa ravintolan jujun, joka erottaa sen muista.

– Kun asiakas tulee meille, hän tietää saavansa taattua laatua joka kerta. Panostamme myös siihen, että kaikki pyritään tekemään alusta asti itse. Lisäksi täältä tarttuu mukaan jänniä kokemuksia, jotain sellaista, mitä ei ehkä koskaan ennen ole kokenut tai maistanut. Klassikoistakin saattaa löytyä ihan uusia vivahteita.

#YhdessäOlemmeRauma