Arjen luksusta brunssilla

Kaupallinen yhteistyö: Cafe Sali

Makuja Raumalta -osiossa kerromme ajankohtaisia asioita Rauman alueen kahviloista ja ravintoloista sekä esittelemme paikallisia alan yrityksiä.

Cafè Salin brunssi tuo luksusta arkeen. Kuva: Susanna Nordvall

Miltä kuulostaisi pieni irtiotto arjesta? Viikonloppu Pariisissa tai Roomassa?

Pariisi voi tuntua kaukaiselta haaveelta, mutta Cafè Salin brunssille voi tulla vaikka joka sunnuntai. Salin tunnelmassa voi aistia eurooppalaisen suurkaupungin sykettä ja saada luksusta arkeensa.

– Brunssilla päivä lähtee onnellisesti käyntiin. Onhan se rauhassa nautittu, runsas ja herkullinen päivän aloitus täynnä elämyksiä kaikille aisteille, Cafè Salin yrittäjä Iida Lampi miettii.

Brunssi onkin se juttu, joka erottaa Cafè Salin muista kahviloista. Brunssin seisovasta pöydästä voi nauttia paikan päällä aina sunnuntaisin klo 10–14. Pöytävarauksen tekemistä kuitenkin suositellaan.

Kaikille avoimen sunnuntaibrunssin lisäksi Cafe Sali järjestää omissa tiloissaan tai asiakkaan tiloissa tapahtumia, juhlia ja kokouksia. Moniin näistä valikoituu tarjoiluksi brunssi, jos tapahtuma on aamusella.

Brunssista voi myös nauttia haluamassaan paikassa tilaamalla etukäteen Take away -kassin. Ruuan puolesta se on helppo pakata myös mukaan otettavaksi, sillä suurin osa tuotteista on kylmänä tai huoneenlämpöisenä tarjottavia.

– Take away tuli mukaan kuvioihin koronan myötä ja siitä on tykätty niin paljon, että se jatkuu edelleen tässä rinnalla.

– Brunssiin saa kivasti vaihtelua pienillä muutoksilla, jossa vain mielikuvitus on rajana. Elementtejä vaihdellaan mm. vuodenaikojen ja asiakkaan toiveiden mukaan. Vastapaistetut croissantit erilaisine täytteineen kuuluvat kuitenkin aina ehdottomasti settiin.

Seisova pöytä notkuukin kaikenlaisia ihania suolaisia ja makeita sekä kylmiä ja lämpimiä herkkuja. On katkarapuskagenia, ciabattaa, vohveleita, puuroa, mysliä, rahkoja, hedelmiä ja pekonia. Juomaksi voi valita niin kuuman kuin kylmänkin kahvin, teen tai latten.

Kaikki onnistuu

Iida Lampi suosittelee tekemään alustavaa varausta isompiin tilauksiin hyvissä ajoin, mutta kertoo, että tarvittaessa tarjoilut tilaisuuksiin hoituvat lyhyelläkin varoajalla.

"Olemme läsnä niin arjessa kuin juhlassakin."

– Kerran järjestimme tarjottavat kahdessa päivässä 60 hengelle. Pyrimme tekemään mahdottomastakin mahdollisen ja auttamaan asiakasta aina parhaamme mukaan. Meillä tätä juttua tehdään kimpassa koko porukalla, ja kaikki joustavat, jotta voimme olla mukana asiakkaidemme tärkeissä hetkissä.

– Uskon, että yksi syy Salin pitkään jatkumoon on se, että me emme profiloidu mihinkään tiettyyn genreen. Kun tänne istahtaa vaikkapa kahvikupposelle, voi nähdä koko elämän kirjon. Tiloissa saatetaan viettää muistotilaisuutta, kastejuhlaa, syntymäpäiviä tai vaikka yritystilaisuutta. Ja nämä samat ihmiset käyvät sunnuntaiaamun brunssilla. Olemme läsnä niin arjessa kuin juhlassakin, Lampi tiivistää.

#YhdessäOlemmeRauma