Äijiensuo-podcast sukeltaa paikallisurheilun saloihin

Kaupallinen yhteistyö: Wanhan Rauman KaffeBar

SalaattiBarin antimilla -juttusarjassa istumme paikallisten ihmisten kanssa alas Wanhan Rauman KaffeBarin lounassalaatin äärelle keskustelemaan ajankohtaisista aiheista.

Juho Suoramaa ja Teemu Saarinen tekevät yhdessä Äijiensuo-podcastia.

Juho Suoramaa ja Teemu Saarinen istuvat pöydän ääressä juttelemassa. Tällä kertaa heidän edessään ei kuitenkaan ole mikrofonit vaan Wanhan Rauman KaffeBarin lounassalaatit.

Kaksikko aloitti paikallisurheiluun syventyvän Äijiensuo-podcastin elokuussa, kun Suoramaan Twitter-tilillä julkaisema päivitys herätti Saarisen mielenkiinnon.

– Olemme molemmat aktiivisia podcastien kuuntelijoita ja kumpikin tahoillamme haaveilimme omasta podcastista. Kun Juho sitten kyseli Twitterissä kiinnostaisiko paikallisurheilusta tehty podcast ihmisiä, laitoin hänelle heti yksityisviestiä, Saarinen taustoittaa.

Haastattelun hetkellä jaksoja on ehtinyt ilmestyä kaksi ja kolmas on tulossa. Ensimmäisessä jaksossa haastateltavana oli Pallo-Iirojen toiminnanjohtaja Janne Koivisto ja toisessa syvennyttiin Lukon mestaruuteen, Pekka Virtaan ja Pitsiturnauksessa nähtyihin uusiin pelaajiin.

– Kaksi ensimmäistä jaksoa ovat keränneet lähes 600 kuuntelukertaa, joka kertoo, että ainakin jotkut näitä kuuntelevat. Eikä podcastia ole mainostettu kuin omissa somekanavissamme ja Äijiensuo-podcastin omalla Twitter-tilillä, Suoramaa huomauttaa.

Suoramaan vakiotäyte pestokana sai tällä kertaa tehdä tilaa marinoidulle herkkusienelle. Muina täytteinä kukkakaali ja feta. Kastikkeena on aina oltava hot chili.

Kiitosta ja kehitysehdotuksia

Ensimmäisistä jaksoista tulleen palautteen määrä on yllättänyt podcastin juontajakaksikon positiivisesti.

– On tullut kiitosta, juttuideoita ja kehitysehdotuksia. Sisältöön ihmiset ovat olleet tyytyväisiä, mutta tekninen puoli vaatii vielä hiomista, Saarinen myöntää.

– Opettelemme nauhoituslaitteen käyttöä YouTuben avulla, sillä kummallakaan ei ole siitä minkäänlaista aiempaa kokemusta. Sen kuitenkin lupaamme, että viimeistään jaksossa 50 tekninenkin laatu on timanttia, Suoramaa toteaa virnistäen.

Suunnitelmissa on julkaista uusia jaksoja kahden viikon välein. Tavoitteena on käsitellä aiheita monipuolisesti eri lajeista ja näkökulmista, niin joukkue- kuin yksilöurheilun tasolla.

– Osa jaksoista tulee keskittymään meidän kahden keskusteluun, toisiin aiheisiin haemme lisää näkemystä vieraiden avulla. Haastateltavien avulla voimme käsitellä myös lajeja, joista emme itse tiedä juuri lainkaan, Suoramaa selventää.

Podcastin lähtökohtana ei kaksikon mukaan ole kerätä massiivista kuuntelijakuntaa, vaan viihdyttää tekijöitä ja aiheista kiinnostuneita. Se tarjoaa myös uudenlaisen mediapaikan paikalliselle urheilulle.

Saarisen salaattiin valikoituivat täytteiksi lohi, parsa, kananmuna ja parmesaanijuusto.

Wanhan Rauman KaffeBar
Kuninkaankatu 27
​​​​​​​www.kaffebar.fi​​​​​​​

#YhdessäOlemmeRauma