10 vuotta ruokaelämyksiä

Kaupallinen yhteistyö: Ravintola Kalatori

Eero Viinikkala, Jari Salli, Kaisa Salli ja Henrietta Saarinen kilistivät juhlavuoden kunniaksi.

Kaisa ja Jari Salli ovat toimineet Ravintola Kalatorin ja Hotelli Vanhan Rauman yrittäjinä kymmenen vuoden ajan. Ravintola Kalatorin ruuassa on aina luotettu hyviin raaka-aineisiin ja intohimolla tekemiseen. Kolmea tärkeää osa-aluetta kehittämällä ravintolasta on saatu entistäkin tyylikkäämpi ja laadukkaampi.

1. Ruoka

Alusta alkaen Sallit ovat pitäneet kiinni periaatteesta, että raaka-aineista ei tingitä ja kaikki mahdollinen valmistetaan itse. Vuosien varrella tekeminen, tyylit ja tekniikat ovat kehittyneet suurin harppauksin.

– Hyppäsimme täysin tuntemattomaan, sillä kummallakaan meistä ei ollut aiempaa kokemusta ravintola-alalta. Onnistuimme kuitenkin kääntämään sen vahvuudeksemme opettelemalla ja kokeilemalla jatkuvasti uutta, Jari Salli kertoo.

Kymmenen vuoden takaiseen verrattuna Kalatorin ruokalista on nyt lyhyempi ja valmiit menukokonaisuudet ovat merkittävässä osassa.

– Kun lista on lyhyempi pystymme panostamaan täysillä tarjottaviin annoksiin. On ollut hieno huomata, että nykyään asiakkaat hyvin usein kaipaavat elämyksiä ja valitsevat menun.

2. Viinit

Täydellisen ruokaelämyksen kruunaa oikeat viinit, jotka nostavat annokset uudelle tasolle.

– Alussa valitsimme viinejä hieman sokkona, kun tietämystä ei juurikaan ollut. Nyt viinit ovat yksi tärkeimmistä asioista, joihin haluamme panostaa, Kaisa Salli sanoo.

“Meillä on harvinaisia viinejä, joita on vaikea löytää muualta.”

Teot puhuvat puolestaan, sillä keväällä Kalatoriin rakennettiin viinikellari.

– Tarvitsimme paikan viineille, sillä niiden määrä on kasvanut merkittävästi ja osa vaatii todella tarkan säilytyslämpötilan.

Kalatorilla on mahdollisuus omien kanavien kautta saada viinikellariin iäkkäitä ja harvinaisia viinejä, joita on vaikea löytää muualta. Tarvittaessa viinien valinnassa avustaa sommelier Taneli Lehtonen, joka on vakiovieras Kalatorin järjestämissä viini- ja ruokatastingeissä.

Viimeisin, vaan ei todellakaan vähäisin. Hyvän ruuan ja juoman lisäksi onnistunut ravintolakokemus vaatii hyvän palvelun.

– Meillä on kasassa aivan huippuhyvä henkilökunta, joka luo tänne uskomattoman tunnelman ilta toisensa perään. Kaikki ovat monipuolisia, motivoituneita ja osaavia asiakaspalvelijoita, Kaisa Salli kiittelee.

– Kolme työntekijää on ollut tässä rakennuksessa töissä pidempään kuin me. He ovat meille todella tärkeitä kulmakiviä, emmekä varmasti olisi pärjänneet kymmenen vuoden aikana näin hyvin ilman heitä.

Viini- ja ruokatastingien menut koristavat ravintola Kalatorin seinää.

Ravintola Kalatorin ja Hotelli Vanhan Rauman tarina

1930-luvun rakennus Kalatorin kupeessa toimi alkujaan varastona ja kauppana. Hotelliksi se saneerattiin 1980-luvun lopulla.

Kaisa ja Jari Salli aloittivat Hotelli Vanhan Rauman ja Ravintola Nyyperin yrittäjinä elokuussa 2011. Vuonna 2016 katutasolla sijaitseva ravintola sai nimekseen Kalatori. Nimenmuutoksen yhteydessä uudistettiin myös sisustus ja menu.

Ravintola Kalatori on alusta alkaen panostanut ruoan laatuun ja raaka-aineisiin. Omistajat ja henkilökunta suhtautuvat ruokaan tunteella ja intohimolla, joka näkyy ravintolan arjessa joka päivä.

Tutustu ja varaa yö Hotelli Vanhaan Raumaan osoitteesta www.hotelvanharauma.fi. Ravintola Kalatorin tarjonnan löydät osoitteesta www.ravintolakalatori.fi. Sivustolla voit tehdä myös pöytävarauksen.

#YhdessäOlemmeRauma