Tuplasti juhlaa

Sparkling Weekend Vanhassa Raumassa 29.–31.10.2020.
Tutustu ohjelmaan ja katso aikataulu.
Seuraa tapahtumaa somessa ja pysy ajantasalla!
IG @sparklingnightrauma FB @sparklingnightrauma
 

Leena Kujansuu vihjaa Koti-Vakan ja Marimekon juhlavuodelle olevan suunnitteilla erityisiä suunnitelmia.

Tuleva vuosi 2021 on Kauppakadulla sijaitsevalle Koti-Vakalle 60-vuotisjuhlavuosi. Yrityksen perusti vuonna 1961 nykyisen omistajan Aila Laihon äiti Ilja Salo. Salon ja Laihon jalanjäljissä Koti-Vakan toimintaa on jatkamassa jo kolmas polvi, Laihon tytär Leena Kujansuu.

– Olen kasvanut yritykseen vahvasti kiinni. Kun on pienestä pitäen pyörinyt liikkeessä, niin eihän sitä muuta työtä osaisi edes kuvitella tekevänsä, Kujansuu naurahtaa.

– Rakastan työskennellä vaatteiden parissa ja kohtaamiset asiakkaiden kanssa ovat minulle tärkeä osa työtäni.

Ensimmäisiä kertoja Kujansuu oli töissä liikkeessä kesätöiden muodossa. Vuodesta 2012 lähtien hän on työskennellyt Koti-Vakassa pääsääntöisesti.

Yhdessä äidin kanssa työskennellessä on oppinut paljon yrityksen arjesta ja alasta.

– Ensimmäisenä oppina mieleeni tulee asiakkaiden tasapuolinen kunnioittaminen. Esimerkiksi ulkonäön perusteella ei ikinä voi määritellä jotakuta asiakasta paremmaksi kuin toista.

Marimekko mukana alusta alkaen

Koti-Vakan liikkeestä löytyy useampia laadukkaita brändejä, kuten Marimekko, Ritva Falla, Masai ja Nanso. Pikku-Vakan puolelta löytyy lastentuotteita, jotka löytyvät myös verkkokaupasta.

– Marimekkoa meillä on ollut myynnissä koko 60-vuotisen historian ja se onkin aina ollut meille tietynlainen tukipilari. Ajan saatossa suosion määrä on hieman vaihdellut, mutta esimerkiksi tällä hetkellä brändi on vahvasti pinnalla, Kujansuu kertoo.

“Juhlavuoden pääpaino on todennäköisesti syksyllä 2021.”

Vuosi 2021 on juhlavuosi myös Marimekolle, sillä yritys täyttää 70 vuotta.

– Meillä on ensi vuonna tuplasti aihetta juhlaan ja ajatuksena onkin yhdistää Koti-Vakan ja Marimekon pyöreiden vuosien juhlintaa. Vallitsevan tilanteen vuoksi juhlan pääpaino on varmaan syksymmällä, mutta katsotaan, jos keksittäisiin pientä kivaa pitkin vuotta, Kujansuu vihjaa.

Koti-Vakka
📍Kauppakatu 9, Rauma

**

Sparkling Weekend Vanhassa Raumassa 29.–31.10.2020.
Tutustu ohjelmaan ja katso aikataulu.
Seuraa tapahtumaa somessa ja pysy ajantasalla!
IG @sparklingnightrauma FB @sparklingnightrauma

#YhdessäOlemmeRauma