Sparkling Night – Sielun kupliva elämys

Sparkling Weekend Vanhassa Raumassa 29.–31.10.2020.
Tutustu ohjelmaan ja katso aikataulu.
Seuraa tapahtumaa somessa ja pysy ajantasalla!
IG @sparklingnightrauma FB @sparklingnightrauma

Sparkling Night tarjoilee muotia ja säihkettä. (Kuva: Hans Lehtinen)

Se on enemmän kuin tapahtuma, se on elämys. Elämys, joka tarjoaa mahdollisuuden laittaa parasta päälle ja lähteä ystävien kanssa nauttimaan illasta muodin, hyvän ruoan ja juoman sekä musiikin parissa.

– Tapahtuman nimi kertoo olennaisen. Kyseisenä iltana kaikki saavat säkenöidä: vieraat, mallit, järjestäjät, asut, ruoka ja valot, Café Salin yrittäjä Iida Lampi hymyilee.

– Sparkling Nightin järjestämisessä paras palkinto on ollut huomata, että olemme luoneet yhdessä jotain todella hienoa. Upea nähdä ihmisten nauttivan tapahtumasta täydellä sydämellä.

Rauman oma muotigaala Sparkling Night on järjestetty 13 kertaa ja tapahtumasta on viime vuosina tullut jo oma käsite. Tänä syksynä ilta vaihtuu viikonlopuksi, kun Sparkling Weekend valtaa Vanhan Rauman 29.–31.10. Kolmipäiväisen tapahtuman huipennus nähdään perjantaina, kun ihmiset pääsevät ihailemaan muotinäytöksiä mukana olevien liikkeiden näyteikkunoista.

Vuosina 2017 ja 2018 tapahtuma järjestettiin Tarvontorilla. (Kuva: Hans Lehtinen)

Loppuunmyyty muutamassa tunnissa

Vuonna 2012 alkunsa saanut Sparkling Night järjestettiin aluksi kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Sittemmin tapahtuma on järjestetty kerran vuodessa.

Ensimmäistä tapahtumaa olivat järjestämässä Westlook, Café Sali, Candida, Kauppahuone Riveri ja silloin Raumalla toiminut yritys K26.

– Ensimmäiset näytökset järjestettiin Café Salissa, jonne mahtui paikalle 100 ihmistä. Heistä varmaan 70 oli järjestäjien sukulaisia ja ystäviä, Westlookin yrittäjä Manu Aadeli naurahtaa.

Myöhemmin mukana olevien yritysten määrä on lisääntynyt ja tapahtuma on kasvanut muutenkin merkittävästi. Sparkling Nightin 10. kerta oli ensimmäinen iso näytös ja sijainti vaihtui Café Salista Superlonitehtaalle. Vuosina 2017 ja 2018 tapahtuma järjestettiin Tarvontorilla ja viime vuonna vanhan Iskun tiloissa.

Tilan kasvaessa myös vierasmäärä on viisinkertaistunut. Tapahtuma on kerännyt paljon kiinnostusta ja viime vuoden tapahtumaan myynnissä olleet 500 lippua menivät ennen kuin myynti ehti kunnolla alkaa.

Lipun hintaan on kuulunut myös ruokatarjoilu. (Kuva: Hans Lehtinen)

Ehdolla vuoden muotielämykseksi

Etenkin viime vuosina Sparkling Nightin järjestelyjä on voinut huoletta verrata isompien kaupunkien tapahtumiin. Punainen matto, pitkä jono ihmisiä odottamassa ovien aukeamista, ulkotulet, sisällä käteen lasi kuohuvaa, kuvausseinä, näyttävä valaistus, koristeet, ruokatarjoilut, catwalk-lava ja sata mallia.

Sparkling Nightin näyttävä kokonaisuus ei ole jäänyt muotialan ihmisiltä huomaamatta, sillä raumalaisten yrittäjien järjestämä tapahtuma sai kunnian olla yksi viidestä Vuoden muotielämys 2019 -ehdokkaasta. Fashion Finlandin järjestämää palkintogaala juhlittiin Helsingissä helmikuun lopulla.

– Vaikka voittoa ei tullut, niin olihan se aivan uskomaton kokemus olla ehdolla ja matkustaa porukalla gaalaan. Vielä kun paikalla oli koko julkkiskerma, Kotivakan Leena Kujansuu ihastelee.

Sparkling Night oli Vuoden muotielämys 2019 -ehdokas. Kuvassa raumalaisten yrittäjien kanssa Aira Samulin, Jorma Uotinen ja Maria Veitola.

Kaikille avoin Sparkling Weekend

Tänä syksynä kuplivaa elämystä on lähdetty toteuttamaan aivan uudella tavalla. Lokakuun viimeisenä viikonloppuna 29.–31.10. tapahtuman tunnelmasta pääsee nauttimaan kaikki halukkaat. Vanhan Rauman sydämessä on tilaa nauttia muodista ja tapahtuman tunnelmasta turvallisesti.

Sparkling Weekend käynnistyy torstaina 29. päivä, kun tapahtumassa mukana olevat liikkeet ovat auki aina iltakahdeksaan asti. Tapahtuman huipennus nähdään perjantaina, kun lähes kymmenen liikkeen näyteikkunat heräävät eloon. Kello 19–20 kaikki halukkaat pääsevät kiertämään katuja ja ihailemaan näyteikkunoiden muotinäytöksiä.

Torstaina ja perjantaina Café Salissa on mahdollisuus kuvauttaa itsensä ja ystävänsä perinteisen Sparkling Night -kuvausseinän edessä. Keskustassa asiaan kuuluvaa tunnelmaa on myös luomassa näyttävä valaistus mukana olevien liikkeiden edustalla.

Mukana Sparkling Weekendissä ovat Alusasuliike Helmi, Café Sali, Cameo Boutique, Candida, Heidi A. Design (POP UP Cafe Salissa tapahtuman ajan), Kauppahuone Riveri, Koti-Vakka, Salon Fiin, Silmäoptikot Palmu ja Westlook.

Perinteinen Sparkling Night -kuvausseinä löytyy tänä vuonna Café Salista. (Kuva: Hans Lehtinen)

Tapahtuman järjestämisessä ensimmäisistä vuosista lähtien mukana ollut Manu Aadeli huomauttaa kyseessä olevan hyvin
poikkeuksellinen tapahtuma.

– En ole vastaavanlaiseen toteutukseen aiemmin törmännyt. Uskoisin tämän olevan aika uniikki tapahtuma, kun ottaa huomioon upean Vanhan Rauman miljöön ja useamman liikkeen, joiden näyteikkunassa toteutetaan muotinäytöstä samanaikaisesti, Aadeli pohtii.

"Yhdessä on ollut hyvä suunnitella ja toteuttaa."

Tapahtuman suunnittelu on tänäkin vuonna vaatinut paljon aikaa, päitä ja käsiä, mutta joka vuosi Sparkling Nightin – tässä
tapauksessa Weekendin – järjestäminen antaa enemmän kuin ottaa.

– Meillä on kasassa upea porukka, joka on vuosittain valmis antamaan täyden panoksensa tämän hienon elämyksen järjestämiseen. Yhdessä on ollut hyvä suunnitella ja toteuttaa, Iida Lampi kiittelee.

Vuoden 2019 Sparkling Night -tapahtuman järjestäjät (kuvasta puuttuu Salon Fiinin Sannika). (Kuva: Hans Lehtinen)

Sparkling Weekend Vanhassa Raumassa 29.–31.10.2020.
Tutustu ohjelmaan ja katso aikataulu.
Seuraa tapahtumaa somessa ja pysy ajantasalla!
IG @sparklingnightrauma FB @sparklingnightrauma

#YhdessäOlemmeRauma