Mekkomania

Sparkling Weekend Vanhassa Raumassa 29.–31.10.2020.
Tutustu ohjelmaan ja katso aikataulu.
Seuraa tapahtumaa somessa ja pysy ajantasalla!
IG @sparklingnightrauma FB @sparklingnightrauma
 

Viimeisen vuoden aikana mekot ovat päätyneet yhä useammin naisten päälle myös arkena. Trendi on huomattavissa niin maailmalla kuin paikallisestikin. Raumalainen vaateliike Candida on vuoden sisään myynyt mekkoja selvästi aiempia vuosia enemmän.

– Naiset haluavat nyt mekkoja ihan jokapäiväiseen käyttöön. Ennen mekko miellettiin juhlavaatteeksi, mutta kynnys sen pukemiseen on laskenut huomattavasti, Titta Laine kertoo.

Mekkoja ostetaan kaikissa mitoissa, kuoseissa ja väreissä – iästä riippumatta.

Yksi merkittävä syy lisääntyneen mekkojen käytön taustalla on kenkämuodin vapautuminen ja rohkeus yhdistellä mekkoa vapaasti muiden vaatteiden ja asusteiden kanssa. Ennen mekko kaipasi parikseen korkokenkiä, mutta nykyään jalkaan voi laittaa tennarit, maiharit tai vaikka pitkävartiset saapikkaat.

Asusteiden avulla erilaisia variaatioita

Erilaiset yhdistelmät tekevät mekosta monikäyttöisen vaatekappaleen.

– Koruja, kenkiä ja muita asusteita vaihtamalla mekosta saa monta eri variaatiota. Arkisesta mekosta saa juhlavamman esimerkiksi näyttävillä koruilla ja siisteillä kengillä, äitinsä kanssa työskentelevä Linda Laine selventää.

– Kesällä mekko on helppo pukea päälle sellaisenaan. Kylminä vuodenaikoina mekkoa on hauska pukea kerroksittain paksujen sukkahousujen, neuleiden, neuletakkien, slipoverien, jakkujen ja huivien kanssa.

“Kehotan jokaista kokeilemaan rohkeasti hauskoja yhdistelmiä.”

Huomattuaan mekkojen mukavuuden ja helppokäyttöisyyden monet haluavat hankkia niitä käyttöönsä lisää. Tällä hetkellä ihmiset ovat ihastuneet etenkin väljiin ja rentoihin mekkoihin.

– Mekot ovat keränneet positiivista huomiota niin mainoksissa, näyteikkunoissa kuin meidän päälläkin, Titta kertoo.

Kuten moni muukin nainen, myös Titta ja Linda ovat hurahtaneet mekkojen maailmaan.

– Parasta mekoissa on tällä hetkellä se, että mikään yhdistelmä ei ole outo vaan kaikki on sallittua. Kehotan jokaista kokeilemaan rohkeasti hauskoja yhdistelmiä, Linda rohkaisee.

Candida
📍Kuninkaankatu 6, Rauma

**

Sparkling Weekend Vanhassa Raumassa 29.–31.10.2020.
Tutustu ohjelmaan ja katso aikataulu.
Seuraa tapahtumaa somessa ja pysy ajantasalla!
IG @sparklingnightrauma FB @sparklingnightrauma

#YhdessäOlemmeRauma