Yhteistä matkaa kaikissa elämänvaiheissa

Kaupallinen yhteistyö: OP Länsi-Suomi

OP Länsi-Suomessa sinua palvelevat muun muassa pankkilakimies Maria Jasu, pankkilakimies ja varatuomari Päivi Vilkkinen, lakiasiantuntija Soili Lehtoranta ja asiakkuusjohtaja Heidi Widbom.

Jokainen meistä kohtaa elämänsä aikana erilaisia tilanteita, jolloin asiantuntevat lakipalvelut auttavat asioiden hoitamisessa. OP Länsi-Suomen laajan lainopillisen asiantuntemuksen avulla huolehdit hyvissä ajoin etukäteen, ettei elämä pääse yllättämään.

– Palvelemme perhe- ja perintöoikeudellisissa asioissa, eli teemme paljon testamentteja, edunvalvontavaltuutuksia, perunkirjoituksia ja perinnönjakoja sekä kauppakirjoja. Olemme helposti lähestyttävä toimija, jonka luokse voi tulla matalalla kynnyksellä, asiakkuusjohtaja Heidi Widbom kertoo.

Varainhoito on olennainen osa ihmisten päivittäistä arkea, joten on hyvin luontaista, että saman katon alta saa pankki- ja lainopilliset palvelut. Osuuspankissa kukaan ei jää yksin, sillä lakipalvelut ovat omistaja-asiakkaiden lisäksi kaikkien saatavilla.

– Olemme täällä ihmisiä varten ja pyrimme kertomaan asiat niin, että asiakas ymmärtää kaiken. Keskusteluiden pohjalta jokainen voi miettiä asioita ja tarpeitaan rauhassa kotona, ja palata sen jälkeen uudestaan asiaan. Päätöstä ei siis tarvitse tehdä heti, pankkilakimies Maria Jasu painottaa.

Lähes jokaisella on syy tehdä testamentti

OP Länsi-Suomi kulkee asiakkaidensa kanssa yhtä matkaa kaikissa elämänvaiheissa. Oli kyseessä sitten ensiasunnon osto, avioliitto ja siihen liittyvät sopimukset, testamentin tai perunkirjoituksen teko.

– Testamentin teko tulee ajankohtaiseksi jo siinä vaiheessa, kun nuori henkilö pohtii ensimmäisen oman asuntonsa ostoa. Lisäksi esimerkiksi uusioperheiden kohdalla kannattaa kiinnittää tarkoin huomiota perintöasioihin, Widbom muistuttaa.

Oikeanlaisilla asiakirjoilla varmistetaan toivottu perinnönjako ja mahdollisen lesken asema. Vaikka asiat olisivat puolison, lasten ja heidän puolisoidensa kesken hyvin, saattaa tilanne yhtäkkiä muuttua.

– Avio-oikeuden poissuljenta alkaa olemaan tänä päivänä vakiokäytäntö. Kyse on omien lasten suojelusta, ei epäluottamuksesta vävyjä ja miniöitä kohtaan, pankkilakimies ja varatuomari Päivi Vilkkinen huomauttaa.

Asiat kuntoon jo hyvissä ajoin

Edunvalvontavaltuutuksella määritellään asioiden hoitaja sellaisen tilanteen varalle, jolloin henkilö ei enää kykene itse hoitamaan omia asioitaan. Valtuutuksen tulisi olla kunnossa jokaisella 18 vuotta täyttäneellä, ja sitä pitäisi testamentin tavoin muistaa päivittää.

Ennakointi on tärkeässä roolissa myös avioitumisessa, sillä mahdollisen avioeron hetkellä välit saattavat olla tulehtuneet ja asioiden hoito on hankalaa.

– Tehtävämme on huolehtia, että asiakkaamme tietävät nämä asiat hyvissä ajoin, mutta he tekevät itse päätöksen siitä, milloin palveluille on oikea hetki. Moni ei ehkä halua miettiä tämänkaltaisia asioita, mutta kun ne laitetaan kuntoon yhdellä kertaa, asiakkaat ovat kiitollisia ja helpottuneita, Widbom kertoo.

Tiesitkö?

Osuuspankissa omistaja-asiakkaat voivat maksaa myös lakipalveluita OP-bonuksilla.

OP Länsi-Suomi
Kauppakatu 1

OP Länsi-Suomen asiantuntijoiden suorat numerot löydät osoitteesta op.fi/lansi-suomi/soitasuoraan.

#YhdessäOlemmeRauma