Tuorepastaa ja bolognese

Kaupallinen yhteistyö: Osuuskauppa Keula

Tässä sarjassa kokataan sesongin parhaista raaka-aineista, jotka poimitaan Osuuskauppa Keulan kaupoista.

pasta bolognese
Pasta Bolognese -ohjeita löytyy moneen lähtöön. Kuvat: Sanna Seppälä


Tuorepastan tekeminen itse nostaa pasta-aterian ihan uudelle levelille. Kaapin perälle unohdetusta pastakoneesta on iso apu, mutta ilmankin pärjää, jos löytyy ruista ranteesta.

Pasta Bolognese -ohjeita löytyy varmasti yhtä monta erilaista kuin kokkejakin. Tämä ohje on oma mukaelmani tuosta italialaisesta jauhelihakastikkeesta. Tärkeintä valmistuksessa on pitkä haudutusaika. Hoppuilla ei siis kannata.


OSTOSLISTA:


300 g durumvehnäjauhoja

4 KOTIMAISTA Luomu kananmunaa

1 KOTIMAISTA sipuli

1 valkosipulinkynsi

2 varsisellerin vartta

2 KOTIMAISTA porkkanaa

400 g KOTIMAISTA naudan jauhelihaa

500 g paseerattua tomaattia

50 g tomaattipyreetä

1,5 dl valkoviiniä

laakerinlehtiä, mustapippuria

oliiviöljyä, suolaa

parmesania



OHJE:
 

Bolognese

Kuori ja pilko sipulit, porkkanat ja selleri. Kuullota ne reilussa oliiviöljyssä. Ruskista jauheliha, mausta suolalla ja pippurilla. Yhdistä nämä isoon kattilaan tai pataan. Lorauta joukkoon valkoviini ja anna poreilla hetken. Lisää tomaattisäilykkeet, hieman vettä, laakerinlehdet ja reilusti suolaa. Anna hautua hiljalleen välillä sekoitellen 2-3h.

tuorepastaa

Tuorepasta

Mittaa jauhot isoon kulhoon tai pöydälle keoksi, jonka keskellä on syvennys. Riko munat syvennykseen. Ala sekoittaa jauhoja vähitellen sormenpäillä munien joukkoon. Tarvittaessa lisää hieman vettä, öljyä tai jauhoja saadaksesi sopivan koostumuksen. Vaivaa taikinaa lopuksi pöydällä noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa. Anna taikinan levätä kelmun sisällä hetken.


Poimi herkulliset raaka-aineet Osuuskauppa Keulan toimipisteistä!

www.keula.fi

#YhdessäOlemmeRauma