Tule mukaan seimihaasteeseen!

Kaupallinen yhteistyö: Rauman seurakunta 

taneli-ala-opas
Taneli Ala-Opas esittelee seurakuntalaisten tekemiä seimiä ja haastaa kaikki mukaan seimihaasteeseen. Kuva: Sanna Seppälä

Rauman seurakunta haastaa kaikki kaupunkilaiset mukaan tekemään jouluseimiä. Seimi voi olla perinteisen asetelman sijaan myös runo, laulu tai video, vain mielikuvitus on rajana.

– Jouluseimi on ikivanha perinne, jonka fransiskaanimunkit ovat jo keskiajalla tuoneet Raumalle. Seimiperinteessä on kolme elementtiä, ajattomuus, paikallisuus ja tunnistettavuus, pastori Taneli Ala-Opas kertoo.

Salme Jalosen nyplätty pitsiseimi

– Saimme idean seimihaasteesta, kun halusimme kehittää ohjelmaa Rauman Joulukaupunki -hankkeeseen. Tuttu jouluseimi kertoo joulun sanoman, sen perimmäisen syyn joulun viettoon ja haasteeseen on jokaisen helppo osallistua omalla tavallaan, kappalainen Kirsi Virtanen taustoittaa.

Tempaukseen osallistuu laajasti sekä seurakunnan henkilöstöä että seurakuntalaisia. Seurakunta toivottaakin tervetulleeksi mukaan yritykset, yhdistykset, koulut ja päiväkodit, ihan kaikki. Vuorovaikutus ja yhteinen tekeminen ovat nyt pääroolissa.

Raija Pajuniemen jouluseimi

Tavoitteena on järjestää mukana olevista seimistä seimikävely. Seimet voivat olla esillä esimerkiksi näyteikkunoissa, liikkeissä sisällä tai ihan yksityisten ihmisten ikkunoissa. Nähtävillä olevista seimistä kannattaa vinkata raija.pajuniemi@evl.fi, jotta niiden sijainti voidaan kertoa seurakunnan kanavissa. Raijaan voi olla myös yhteydessä, jos toivoo seurakunnalta apua omaan seimitoteutukseensa.

Paula Ahosen jouluseimitoteutus

Seimihaasteeseen voi osallistua ottamalla kuvan tai videon omasta seimestään ja jakamalla sen somessa aihetunnisteella #seimihaaste. Jos lisäksi haluaa osallistua seimikilpailuun, kuva tai video seimestä tulee lähettää 20.12.2021 mennessä osoitteeseen kanerva.kuisma@evl.fi. Yleisön sekä raadin suosikit palkitaan hyvillä palkinnoilla!

Laura Heinon, 5v. toteutus


Jutun seimikuvat: Kanerva Kuisma ja Kati Ruohonen.


SEIMIHAASTE


Lue lisää seimihaasteesta

Katso video seimihaasteesta

#YhdessäOlemmeRauma