Terassi kerralla kestäväksi

Kaupallinen yhteistyö: Kollanpojat Oy

KollanPoikien Antti Leinonen neuvoo panostamaan terassissa etenkin perustan rakentamiseen. Terassilaudoissa suosiossa ovat tällä hetkellä tummat värit ja leveä lauta.

Terassi kannattaa rakentaa kerralla kestäväksi
Terasseja on rakennettu tänä vuonna innokkaasti. (Kuva: Kestopuuteollisuus)

Kotoilu ja lisääntynyt vapaa-aika saivat keväällä omatoimirakentajat ja -remontoijat liikkeelle. Kevään kääntyessä kesään rakennusinto näkyy edelleen KollanPoikien pihapiirissä.

– Terasseja rakennetaan aina keväällä ja kesällä paljon, mutta nyt ihmiset ovat todella intoutuneet kaupoille, KollanPoikien Antti Leinonen kertoo.

– Osa saattaa käyttää lomamatkarahat nyt terassin kunnostamiseen, kun matkustus ulkomaille voi tältä kesältä jäädä kokonaan väliin.

Terassin, kuten kaiken muunkin, rakentamisessa perusta on tärkein. Pohjatyö kannattaa tehdä huolella riittävän vahvaksi, jotta terassi kestää hyvänä mahdollisimman pitkään.

– Opin aikanaan itse kantapään kautta, että terassin rakentamisessa ei kannata säästää. Teimme terassin helpolla ja halvalla, jolloin siitä muodostui kamala kumipallo. Parin vuoden päästä se oli pakko rakentaa uudelleen, Leinonen paljastaa.

Antti Leinonen, KollanPojat
KollanPojilta löytyy laaja valikoima materiaaleja kaikenlaiseen rakentamiseen.

Suosiossa tummat värit ja leveä lauta

KollanPojilta löytyy laaja valikoima tuotteita terassin rakentamiseen. Laudoista on eri vaihtoehtoja niin leveydestä, pinnasta, väristä kuin koostakin.

– Kestopuu on suosittu materiaali. Se on pitkäaikainen, mutta vaatii säännöllistä huoltoa öljyllä. Lehtikuusi on huoltovapaampi, sillä sitä ei käsitellä millään. Laudan annetaan vain harmaantua ajan myötä. Myös komposiittilaudat ovat kohtalaisen huoltovapaita.

Kyllästetystä puusta rakennetun terassin värjäämiseen käytetään paljon maalin sijaan värillistä öljyä.

– Öljyämällä lauta saadaan näyttämään uudelta, eikä pinnan väri irtoa samalla tavalla kuin maalatussa laudassa, Leinonen huomauttaa.

Ruskea väri on terassin rakentamisessa kestosuosikki. Laudan leveyksissä trendit vaihtelevat enemmän.

– Terasseissa suositaan tällä hetkellä tummien värien lisäksi leveää lautaa. Ennen suosituin koko oli 120, mutta nyt menee paljon peräti 145 millimetristä lautaa.

Leveää materiaalia suositaan tällä hetkellä muussakin rakentamisessa kuten kattopaneeleissa.

#YhdessäOlemmeRauma