Puolukka-valkosuklaatorttu
Kaupallinen yhteistyö: Osuuskauppa Keula
Kotimaista pöytään -juttusarjassa kokataan sesongin parhaista raaka-aineista, jotka poimitaan Osuuskauppa Keulan kaupoista.
Alkusyksy on kotimaisten omenoiden, sienten ja puolukoiden kulta-aikaa. Myös monia kasviksia saa vielä syyskuussa kotimaisena. Päätin kuitenkin tällä kertaa jakaa lukijoille tämän alunperin karpaloilla höystetyn raikkaan tortun ohjeen.
Perheessämme ei oikein muuten tule syötyä puolukkaa, mutta tässä ne uppoavat kuin huomaamatta. Yhdistelmässä tanssivat kirpeät puolukat, makea valkosuklaa ja täyteläinen mascarponejuusto.
Ja jos marjastajan ämpäri ei metsäreissulla täytykään, lähikaupan pakastealtaasta voi aina poimia valmiiksi puhdistetut, kotimaiset puolukat.
“Yhdistelmässä tanssivat kirpeät puolukat, makea valkosuklaa ja täyteläinen mascarponejuusto”
OSTOSLISTA:
Pohja:
150g voita
1 dl sokeria
1,5 dl KOTIMAISTA Luomu
-vehnäjauhoa
1,5 dl grahamjauhoa
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
4 dl puolukoita
100g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
1 prk KOTIMAISTA
creme fraichea
250g mascarponejuustoa
0,5 dl sokeria
2 kpl KOTIMAISTA Luomu
-kananmunia
OHJE:
-
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
-
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele reunat.
-
Painele taikina vuoan pohjalle ja hieman reunoille.
-
Sulata valkosuklaa vesihauteessa, anna hieman jäähtyä.
-
Levitä puolukat pohjan päälle ja ripottele hieman sokeria päälle.
-
Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.
-
Paista 200 asteessa noin 45 min. Paiston loppuvaiheessa peitä pinta leivinpaperilla ja laske lämpö 150 asteeseen, ettei pinta tummu liikaa.
-
Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.
Poimi herkulliset raaka-aineet Keulan toimipisteistä!