Puolukka-valkosuklaatorttu

Kaupallinen yhteistyö: Osuuskauppa Keula

Kotimaista pöytään -juttusarjassa kokataan sesongin parhaista raaka-aineista, jotka poimitaan Osuuskauppa Keulan kaupoista.

puolukka-valkosuklaa-torttu
Syksyisen puolukka-valkosuklaatortun puolukat poimitaan syysmetsästä tai lähikaupan pakastealtaasta. Kuva: Sanna Seppälä


Alkusyksy on kotimaisten omenoiden, sienten ja puolukoiden kulta-aikaa. Myös monia kasviksia saa vielä syyskuussa kotimaisena. Päätin kuitenkin tällä kertaa jakaa lukijoille tämän alunperin karpaloilla höystetyn raikkaan tortun ohjeen.

Perheessämme ei oikein muuten tule syötyä puolukkaa, mutta tässä ne uppoavat kuin huomaamatta. Yhdistelmässä tanssivat kirpeät puolukat, makea valkosuklaa ja täyteläinen mascarponejuusto.

Ja jos marjastajan ämpäri ei metsäreissulla täytykään, lähikaupan pakastealtaasta voi aina poimia valmiiksi puhdistetut, kotimaiset puolukat.

“Yhdistelmässä tanssivat kirpeät puolukat, makea valkosuklaa ja täyteläinen mascarponejuusto”


 


OSTOSLISTA:

Pohja:

150g voita

1 dl sokeria

1,5 dl KOTIMAISTA Luomu

-vehnäjauhoa

1,5 dl grahamjauhoa

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

4 dl puolukoita

100g valkosuklaata

1 tl vaniljasokeria

1 prk KOTIMAISTA

creme fraichea

250g mascarponejuustoa

0,5 dl sokeria

2 kpl KOTIMAISTA Luomu

-kananmunia


OHJE:

Poimi herkulliset raaka-aineet Keulan toimipisteistä!

Osuuskauppa Keula

#YhdessäOlemmeRauma