Paras pannari perunasta

Kaupallinen yhteistyö: Osuuskauppa Keula

Tässä sarjassa kokataan sesongin parhaista raaka-aineista, jotka poimitaan Osuuskauppa Keulan kaupoista.

pannarin päällä mansikkasosetta ja kermavaahtoa
Perunamuusi tuo pannariin mukavan rakenteen ja lisää makua. Kuva: Sanna Seppälä

Käykö sinullekin joskus niin, että perunamuusia jää aterialta yli? Meille käy niin tämän tästä, eikä se seuraavana päivänä enää oikein sellaisenaan maistu. Niinpä minulla onkin tapana upottaa jämämuusi joko rieskataikinaan tai pannariin. Itse asiassa en oikeastaan tee pannaria enää lainkaan ilman muusia, sillä se antaa pannarille niin kivan rakenteen.

Taikinan teossa on tärkeää muistaa noin puolen tunnin lepoaika, jolloin jauhot imevät nestettä itseensä ja massasta tulee melko paksua. Myös lopuksi lisättävä voisula on tärkeä ainesosa, sillä se tekee pannarin pinnasta ihanan rapsakan. Nautinnon kruunaa sileä mansikkasose ja vaniljalla maustettu kermavaahto. Sokeria laitan vain pikkuisen taikinaan, lisukkeisiin en ollenkaan.


OSTOSLISTA:

6 dl KOTIMAISTA kevytmaitoa

2 dl perunamuusia

3 KOTIMAISTA Luomu kananmunaa

4 dl KOTIMAISTA Luomu vehnäjauhoa

½ dl sokeria

50 g voisulaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

1 tl vaniljasokeria

250 g pakastemansikoita

2 dl KOTIMAISTA kuohukermaa


OHJE:


Poimi herkulliset raaka-aineet Keulan toimipisteistä!

Osuuskauppa Keula 

#YhdessäOlemmeRauma