Paras pannari perunasta
Kaupallinen yhteistyö: Osuuskauppa Keula
Tässä sarjassa kokataan sesongin parhaista raaka-aineista, jotka poimitaan Osuuskauppa Keulan kaupoista.
Käykö sinullekin joskus niin, että perunamuusia jää aterialta yli? Meille käy niin tämän tästä, eikä se seuraavana päivänä enää oikein sellaisenaan maistu. Niinpä minulla onkin tapana upottaa jämämuusi joko rieskataikinaan tai pannariin. Itse asiassa en oikeastaan tee pannaria enää lainkaan ilman muusia, sillä se antaa pannarille niin kivan rakenteen.
Taikinan teossa on tärkeää muistaa noin puolen tunnin lepoaika, jolloin jauhot imevät nestettä itseensä ja massasta tulee melko paksua. Myös lopuksi lisättävä voisula on tärkeä ainesosa, sillä se tekee pannarin pinnasta ihanan rapsakan. Nautinnon kruunaa sileä mansikkasose ja vaniljalla maustettu kermavaahto. Sokeria laitan vain pikkuisen taikinaan, lisukkeisiin en ollenkaan.
OSTOSLISTA:
6 dl KOTIMAISTA kevytmaitoa
2 dl perunamuusia
3 KOTIMAISTA Luomu kananmunaa
4 dl KOTIMAISTA Luomu vehnäjauhoa
½ dl sokeria
50 g voisulaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
250 g pakastemansikoita
2 dl KOTIMAISTA kuohukermaa
OHJE:
-
Ota mansikat sulamaan.
-
Sekoita maito ja muusi pallovatkaimella.
-
Vatkaa joukkoon kananmunat, sokeri ja suola.
-
Yhdistä leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhoihin. Lisää seokseen ja sekoita.
-
Sulata voi ja anna jäähtyä.
-
Anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia. Sekoita joukkoon jäähtynyt voisula.
-
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 35 minuuttia, niin että se saa kauniin ruskean värin.
-
Anna jäähtyä noin puoli tuntia. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta ripauksella vaniljasokeria ja soseuta hieman kohmeiset mansikat sauvasekoittimella sileäksi.
-
Leikkaa pannari paloiksi ja tarjoile mansikkasoseen sekä kermavaahdon kera.
Poimi herkulliset raaka-aineet Keulan toimipisteistä!