Mehevä porkkanakakku

Kaupallinen yhteistyö: Osuuskauppa Keula

Tässä sarjassa kokataan sesongin parhaista raaka-aineista, jotka poimitaan Osuuskauppa Keulan kaupoista.

Mehevä porkkanakakku säilyy kylmässä useita päiviä. Kuva: Sanna Seppälä


Kotimaisesta porkkanasta on vaikka mihin. Tuo hehkeä vitamiinipommi antaa leivonnaisillekin hyvää makua ja ennen kaikkea mehevyyttä.

Tuorejuustolla kuorrutettu porkkanakakku on helppo tehdä ja se säilyy hyvin useita päiviä kylmässä. Oikeastaan maku vaan syvenee ja suutuntuma paranee, kun tekee kakun päivää, paria ennen tarjoilua. Muista kuitenkin peitellä kakku hyvin, jotta kosteus ei haihdu eikä kuorrute ime ylimääräisiä makuja jääkaapista.

Itse tehdyllä kakulla hurmaat vaikka naistenpäivänä!


OSTOSLISTA:

4 dl KOTIMAISTA porkkanaa raastettuna

2,5 dl KOTIMAISTA Luomu vehnäjauhoja

2,5 dl ruokosokeria tai fariinisokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 tl kanelia

0,5 tl suolaa

1 dl voisulaa

2 KOTIMAISTA Luomu kananmunaa

Kuorrutus:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl tomusokeria

ripaus vaniljasokeria

loraus sitruunamehua

Koristeeksi mantelirouhetta


OHJE:


Poimi herkulliset raaka-aineet Osuuskauppa Keulan kaupoista! 

www.keula.fi

#YhdessäOlemmeRauma