Mehevä porkkanakakku
Kaupallinen yhteistyö: Osuuskauppa Keula
Tässä sarjassa kokataan sesongin parhaista raaka-aineista, jotka poimitaan Osuuskauppa Keulan kaupoista.
Kotimaisesta porkkanasta on vaikka mihin. Tuo hehkeä vitamiinipommi antaa leivonnaisillekin hyvää makua ja ennen kaikkea mehevyyttä.
Tuorejuustolla kuorrutettu porkkanakakku on helppo tehdä ja se säilyy hyvin useita päiviä kylmässä. Oikeastaan maku vaan syvenee ja suutuntuma paranee, kun tekee kakun päivää, paria ennen tarjoilua. Muista kuitenkin peitellä kakku hyvin, jotta kosteus ei haihdu eikä kuorrute ime ylimääräisiä makuja jääkaapista.
Itse tehdyllä kakulla hurmaat vaikka naistenpäivänä!
OSTOSLISTA:
4 dl KOTIMAISTA porkkanaa raastettuna
2,5 dl KOTIMAISTA Luomu vehnäjauhoja
2,5 dl ruokosokeria tai fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kanelia
0,5 tl suolaa
1 dl voisulaa
2 KOTIMAISTA Luomu kananmunaa
Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
ripaus vaniljasokeria
loraus sitruunamehua
Koristeeksi mantelirouhetta
OHJE:
-
Kuori ja raasta porkkanat.
-
Sekoita kuivat aineet keskenään.
-
Lisää porkkanaraaste, voisula ja munat. Sekoita.
-
Vuoraa noin 20 x 30 cm uunivuoka leivinpaperilla. Paista pohja 175 asteessa noin 30 minuuttia.
-
Anna jäähtyä, siirrä pohja tarjoiluvadille ja tee kuorrutus.
-
Vatkaa tuorejuusto ja sokerit pehmeäksi. Levitä lastalla jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle mantelirouhetta.
-
Porkkanakakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Peitä ja säilytä kylmässä.
Poimi herkulliset raaka-aineet Osuuskauppa Keulan kaupoista!