Lätkää, luontoa ja Vanhaa Raumaa tauluksi tai tapetiksi

Elmeri Elo eli ElonKuvaus Lukon pelissä.

Valokuvaaja Elmeri Elo on tuttu mies monista raumalaisista tapahtumista. Kameran takaa hänet löytää usein muun muassa Rauman Lukon liigaotteluista sekä Kulttuurikuppila Brummissa järjestettäviltä keikoilta.

– Teen yrityskuvauksia Viestintäosakeyhtiö Bonden kautta ja yksityispuolelle ElonKuvauksena. Palvelutarjontaani kuuluvat kaikki juhla- ja potrettikuvaukset. Lisäksi toimin All Over Pressin kuvaajana Rauman seudulla, Elo kertoo.

Hän on kuvannut ammatikseen jo kuusi vuotta, joista täysipäiväisenä yrittäjänä vuoden 2018 alusta lähtien. Kipinä kuviin syttyi aikanaan äidin avulla, joka lykkäsi pojalleen kameran mukaan, kun tämä lähti katselemaan Jokamiesluokan kisoja.

Rauman vesitorni / ElonKuvaus

– Tässä työssä näkee paljon. Kun kuvaa suuret perhejuhlat aina ristiäisistä rippi- ja valmistujaisjuhlien kautta häihin ja hautajaisiin, tulee koettua kaikki ne iloiset ja ikävät tunteet, jotka kuuluvat elämään.

– Myötäelän aina vahvasti. Tunnen ne tunteet, oli kyse sitten ristiäisten ilosta tai hautajaisten surusta, tai vaihtoehtoisesti urheilutapahtumien voitoista ja tappiosta.

Kuvauskeikat ovat tarjonneet monia mieleenpainuvia kokemuksia. Vahvimpana niistä nousee mieleen lähellä sydäntä olevat urheilutapahtumat.

– Parhaita muistoja tähän mennessä on SalBan nousi Salibandyliigaan keväällä 2014. Vastaavasti pettymyksenä oli putoaminen liigasta. Jääkiekon puolella mieleen muistuu Lukon useat playoffs-sarjat Tapparaa vastaan. Viimeisten hävittyjen pelien jälkeen matkat Tampereelta Raumalle ovat olleet pitkiä ja raskaita.

Lassi Lehtinen tuulettaa, ElonKuvaus

Verkkokauppa vahvistamaan palveluita

Vallitseva koronatilanne peruutti pääsääntöisesti kaikki tapahtumat, mikä luonnollisesti vaikutti myös Elon työtilanteeseen. Yritysten tilaamia valo- ja videokuvauskeikkoja on edelleen tasaisin väliajoin, mutta tapahtumat ja juhlatilaisuudet ovat tauolla.

– Kalenterissani on tällä hetkellä kolmet häät, joista kahdet ajoittuvat heinäkuulle ja yhdet syksyyn. Uskon vahvasti, että kesään mennessä tämä tilanne normalisoituu, joten minulta voi edelleen varata kuvauskeikkoja kesälle, Elo sanoo.

Kekseliäs yrittäjä ei jäänyt vähentynyttä työtilannetta harmittelemaan, vaan kaivoi urheilutermeillä kikkapakistaan uuden palvelun. ElonKuvauksen uudesta verkkokaupasta voi kuka tahansa ostaa korkea resoluutioisia valokuvia esimerkiksi Lukon, SalBan, Feran ja Pallo-Iirojen otteluista sekä Rauman ja Afrikan luonnosta.

Leijona nukkumassa, ElonKuvaus

– Nämä kuvat taipuvat hyvin esimerkiksi tauluiksi. Meriaiheinen kuva sopii yhtä hyvin kesämökille kuin olohuoneen seinällekin. Kiekkokuvista on tehty myös tapettia lasten huoneen seinille. Mahdollisuuksia on siis paljon.

Verkkokauppaan tulee jatkuvasti uusia kuvia. Myös Elon nettisivujen galleriasta löytyviä otoksia voi tiedustella sähköpostitse. ElonKuvauksen verkkokaupasta ostettuihin tiedostoihin saa Jarin Kuvankaupasta kuvatulosteet -25% tarjoushintaan 30.5.2020 asti.

– Tiivis ja toisiaan tukeva paikallinen yhteistyö on aina ollut yksi raumalaisten vahvuuksista. Tällaisessa haasteellisessa maailmantilanteessa sen tärkeys korostuu entisestään. Yhdessä me pääsemme tästäkin tilanteesta yli, Elo painottaa.

Käy tutustumassa ElonKuvauksen verkkokauppaan ja gallerioihin osoitteessa www.elmerielo.kuvat.fi/kuvat/.
Ota ElonKuvaus seurantaan Facebookissa ja Instagramissa.

Kaksi kirahvia, ElonKuvaus

#YhdessäOlemmeRauma