"Ketään ei jätetä ilman palvelua"

Kultasepänliike Helkelä, Anna Helkelä
Lahjakortti on aina varma valinta lahjaksi.

Kultasepänliike Helkelässä ei olla heitetty kirvestä kaivoon, vaikka asiakasmäärät ovatkin lähiaikoina vähentyneet.

– Ihan täysin kaupankäynti ei ole tyrehtynyt, tänäänkin ovi on jokusen kerran käynyt. Kyllä tämä tästä vielä varmasti kääntyy parempaan suuntaan, Anna Helkelä toteaa.

Kultasepän toimialalla ei ole mahdollisuuksia nopeisiin uusiin toimintamalleihin tai palveluihin samalla tavalla kuin monella muulla.

– Ymmärrettävästi koruja tai kelloja emme voi toimittaa kotikuljetuksella tai korjata niitä asiakkaan luona. Nyt meillä olisi hyvin aikaa tehdä korjaustöitä liikkeessä, Helkelä vinkkaa.

Kultasepänliike Helkelä on muokannut aukioloaikojaan niin, että liike on 30.3. eteenpäin auki vain maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan Helkelän Facebook-sivuilla.

– Ketään ei silti jätetä ilman palvelua, jos muuttuneet aukioloajat eivät sovi. Etukäteen kun on meihin yhteydessä puhelimella tai sähköpostilla, niin minä tai joku muu tullaan varmasti avaamaan liike. Näihin päiviin voi myös varata itselleen henkilökohtaisen ajan, jos kuuluu riskiryhmään ja haluaa varmistaa ettei liikkeessä ole muita asiakkaita.

Kultasepänliike Helkelästä ostetaan usein lahjoja, etenkin kevään valmistujaisiin tai kesän juhliin. Lahjan valintaan Helkelällä on varma ohje.

– Aina ei välttämättä tiedä mitä lahjan saaja toivoo tai mistä hän pitää. Lahjakortti on silloin varma valinta, ja vastaanottaja pääsee rauhassa valitsemaan itseään miellyttävän tuotteen.

Vaikka Vanhan Rauman kadut ovatkin tällä hetkellä normaalia hiljaisemmat, tunnelmat liikkeen sisällä ovat positiiviset.

– Eihän sitä voi kieltää, että tuntemukset välillä vaihtelevat laidasta laitaan, mutta usko tulevaan on silti säilytettävä. Aurinko kuitenkin paistaa ulkona, joten pelkästään sekin jo parantaa mieltä, Helkelä toteaa hymyillen.

#YhdessäOlemmeRauma