Kasviksia ja kalaa grilliin!

Kaupallinen yhteistyö: Osuuskauppa Keula

Kotimaista pöytään -juttusarjassa kokataan sesongin parhaista raaka-aineista, jotka poimitaan Osuuskauppa Keulan kaupoista.

grillatut marinoidut porkkanat ja kalanyytit
 Kotimaiset kasvikset ovat nyt parhaimmillaan ja valikoima runsas. KuvaT: Sanna Seppälä

Loppukesä on kokkaajan parasta aikaa. Kotimaiset kasvikset ovat parhaimmillaan ja valikoima runsas. Yksi oma suosikkini on fenkoli, jota saa kotimaisena vain lyhyen hetken juuri loppukesästä. Fenkolista pitää vaan muistaa poistaa kova kantaosa sekä puisevat varret. Viipaloinnissa mandoliini on myös kätevä, koska sillä saa todella ohuita suikaleita, mikä on salaatin juju.

Tänä kesänä löysimme porkkanoiden grillaukseen myös uuden ulottuvuuden. Silmiin osui resepti, jossa grillatut porkkanat jälkimarinoitiin, ja sehän teki tästä kesäherkusta entistä makoisampaa.

Kalan grillaaminen on hieman haastavaa, koska se tarttuu helposti kiinni ja hajoaa. Folionyyttiin käärittynä tätä ongelmaa ei ole, ja voilla ja yrteillä höystettynä mehevyyskin säilyy kivasti. Oheinen ohje on kahdelle.

grillatut porkkanat

OSTOSLISTA:

Marinoidut porkkanat

6 kpl KOTIMAISTA porkkanaa + suolaa

1 rkl voita, hunajaa, seesamiöljyä, tuoretta inkivääriä ja chiliä

1 lime

Kalanyytit

300g KOTIMAISTA kuhaa tai siikaa

Suolaa, mustapippuria ja voita

KOTIMAISTA tilliä

kalanyytti

Yrttikastike

1 prk KOTIMAISTA kermaviiliä

1 rkl sitruunamehua

1 tl sinappia, mustapippuria ja suolaa

KOTIMAISTA tilliä

Fenkolisalaatti

1 fenkoli

½ sitruunan mehu

2 rkl oliiviöljyä

1 tl suolaa ja sokeria



OHJE:

Poimi herkulliset raaka-aineet Keulan toimipisteistä!

Osuuskauppa Keula

#YhdessäOlemmeRauma