Kaikkien ääni kuuluviin – seurakuntavaalit lähestyvät

Kaupallinen yhteistyö: Rauman seurakunta

Seurakuntavaalit lähestyvät – ehdokasasettelu on meneillään 15.9. saakka. Lue lisää ja asetu ehdolle sellaisena kuin olet: www.raumanseurakunta.fi/seurakuntavaalit-raumalla

Kansanedustaja Matias Marttisen ura vaikuttajana on saanut lisäboostia luottamustehtävistä kirkkovaltuustossa ja -neuvostossa. Kuva: Matias Marttinen

Nykyisin kansanedustajanakin vaikuttava Matias Marttinen lähti aikanaan mukaan seurakunnan kirkkovaltuustoon vain parikymppisenä vuonna 2010.

Miksi lähdit aikanaan ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin?

– Olin ollut pari vuotta kaupunginvaltuustossa ja paljon mukana myös seurakunnan toiminnassa. Tuntui luonnolliselta lähteä vaikuttamaan myös kirkkovaltuustoon, sillä minulla on aina ollut vahva kiinnostus paikallisiin asioihin. Rauman seurakunta on yksi hiippakunnan suurimpia seurakuntia, ja toiminnassa on monta ulottuvuutta. Valtuustossa päätettävät asiat ovat hyvin konkreettisia, kuten miten veroeuroja käytetään.

Millaista vaikuttajakokemusta siitä sai?

– Uskon, että ajalla kirkkovaltuustossa oli suuri merkitys myöhempään uraani päättäjänä. Pääsin jo nuorena päättämään oikeasti isoista asioista ja se antoi minulle paljon kokemusta ja ymmärrystä ylipäätään alueellisista kysymyksistä.

Suositteletko ehdolle lähtemistä muillekin ja miksi?

– Suosittelen ehdottomasti vaaleihin mukaan lähtemistä kaikille raumalaisille, jotka haluavat vaikuttaa oman seurakuntansa asioihin. Mukaan tarvitaan kaikenikäisiä ja erilaisella taustalla olevia henkilöitä. Kirkkovaltuustossa kartuttaa omaa kokemustaan ja osaamistaan, ja pääsee vaikuttamaan arvokkaisiin asioihin.

Aiotko lähteä ehdolle vielä uudelleen?

– Ajankäytöllisistä syistä se on melko epätodennäköistä. Seuraan kuitenkin edelleen seurakunnan asioita tiiviisti ja haluan toimia taustavaikuttajana nostamassa uusia päättäjiä valtuustoon.


KUKA

Matias Marttinen

Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, maakuntavaltuuston puheenjohtaja

Rauman seurakunnan kirkkovaltuustossa 2010–2014 sekä kirkkoneuvostossa 2012-2014


Lasten ja nuorten asiat lähellä sydäntä

Suvi Routasalo istuu Rauman seurakunnan kirkkovaltuustossa ja -neuvostossa nyt ensimmäistä kauttaan. Aiemmin hän on toiminut kaksi kautta varavaltuutettuna. Kuva: Sanna Seppälä

Erityisluokanopettaja Suvi Routasalo istuu nyt ensimmäistä kauttaan Rauman seurakunnan kirkkovaltuustossa sekä -neuvostossa. Aiemmin hän on ollut kaksi kautta varavaltuutettuna.

Miksi lähdit aikanaan ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin?

– Halusin vaikuttaa erityisesti lasten ja nuorten asioihin. Toimin partiossa Karimon lippukunnanjohtajana, ja tuntui luontevalta olla mukana seurakuntapolitiikassa, koska seurakunta on myös lippukuntamme taustayhteisö.

Lähdetkö ehdolle tänäkin vuonna?

– Ilman muuta lähden, en ole vielä valmis, vaan haluan edelleen kehittää asioita.

Suositteletko ehdolle lähtemistä muillekin ja miksi?

– Ehdottomasti suosittelen, sillä on tärkeää saada seurakunnan päätöksentekoon mukaan monenikäisiä, erilaisia ihmisiä. Näin saadaan kaikkien ääni kuuluviin. Seurakunta on näkyvästi mukana ihmisen koko elämänkaaressa, niin iloissa kuin suruissakin. Kirkkovaltuustossa päätetään, mitkä ovat toiminnan painopisteet ja mihin satsataan.

Mitä valtuutetuilta vaaditaan?

– Valtuuston kokouksia on vain muutaman kerran vuodessa, mutta toki niihin pitää valmistautua huolella, jotta pystyy muodostamaan oman mielipiteensä. Mikäli tulee valituksi myös kirkkoneuvostoon, se vie vähän enemmän aikaa, koska neuvosto on vähän kuin hallitus, joka kokoontuu kuukausittain valmistelemaan, päättämään ja toimeenpanemaan asioita.


KUKA


Suvi Routasalo, erityisluokanopettaja ja partiolainen

Ensimmäistä kauttaan Rauman seurakunnan kirkkovaltuustossa sekä -neuvostossa, aiemmin kaksi kautta varavaltuutettuna

Ensi kertaa ehdolla vuonna 2010


www.raumanseurakunta.fi/seurakuntavaalit-raumalla

#YhdessäOlemmeRauma