Hyydytetty lohivoileipäkakku

Kaupallinen yhteistyö: Osuuskauppa Keula

Tässä sarjassa kokataan sesongin parhaista raaka-aineista, jotka poimitaan Osuuskauppa Keulan kaupoista.

Hyydytetty lohivoileipäkakku sopii kevään ja kesän juhliin suolaiseksi herkuksi. Kuva: Sanna Seppälä

Kevään ja kesän juhlissa maistuvat erilaiset suolaiset herkut. Olen jo pitkään ajatellut kokeilla jotain tämän tyyppistä hyydytettyä voileipäkakkua, mutta en oikein tykkää käyttää liivatetta. Nyt yhdistelin muutamia ohjeita ja muokkasin omannäköiseni lohikakun, joka hyytyy kasviperäisen vegegeelin voimin. Ja sehän toimi!

Kahdella geelipussilla täytteestä tulee melko moussemaista ja pehmeää, mutta kuitenkin hyvin kasassa pysyvää. Jos tykkäät kiinteämmästä täytteestä, kannattaa lisätä geelin määrää. Tuorejuustoina voi käyttää maustettuja tai maustamattomia oman maun mukaan. Itse heitin mukaan sekoituksen erimakuisia tuorejuuston jämiä.

Vinkki! Jos et halua kakusta näin vaaleanpunaista, käytä pelkästään kylmäsavulohta. Lämminsavulohi värjää täytettä enemmän.


 

OSTOSLISTA

250 g saaristolaisleipää

125 g voita

tilkka KOTIMAISTA maitoa

1 pieni KOTIMAISTA punasipuli

200 g kylmäsavukirjolohta

150 g lämminsavukirjolohta

1 prk KOTIMAISTA smetanaa

1 prk yrttituorejuustoa

1 prk maustamatonta tuorejuustoa

KOTIMAISTA tilliä

KOTIMAISTA ruohosipulia

mustapippuria, suolaa

1 iso sitruuna

2 pss vegegeeliä

kurkkua


 

OHJE

  • Tee ensin pohja. Hienonna leipä muruiksi ja yhdistä joukkoon sulatettu voi sekä tilkka maitoa. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Vuoraa myös reunat leivinpaperisuikaleilla. Saat ne tarttumaan vuokaan voitelemalla reunat ensin kevyesti.
  • Sitten täyte. Hienonna punasipuli ja kylmäsavulohi. Säästä kalaa hieman koristeluun. Poista lämminsavulohesta ruodot ja pieni haarukalla. Silppua tilli ja ruohosipuli, säästä koristeluun muutamia pidempiä varsia. Yhdistä sipuli, kalat, yrtit, smetana ja tuorejuustot. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Pese sitruuna huolellisesti ja halkaise se. Purista toisen puolen mehu (noin 3 rkl) mittakannuun ja säästä toinen puolikas koristeluun. Lisää mehun päälle vettä niin, että nestettä on yhteensä 2 dl. Kaada neste pieneen kattilaan ja vatkaa joukkoon vegegeelijauhe. Kuumenna seosta pussin ohjeen mukaan, kunnes se saostuu. Yhdistä seos muuhun täytteeseen nopeasti koko ajan sekoittaen. Kauho täyte pohjan päälle, tasoita pinta ja anna hyytyä kelmun alla kylmässä mieluiten seuraavaan päivään.
  • Avaa vuoka ja poista leivinpaperisuikaleet varoen. Aseta kakku tarjoiluvadille ja koristele sitruuna- ja kurkkuviipaleilla, kylmäsavulohella ja tillillä.

Poimi sesongin parhaat raaka-aineet Osuuskauppa Keulan kaupoista!

www.keula.fi 

#YhdessäOlemmeRauma