Hyvän palvelun talo

Kaupallinen yhteistyö: Työvaatetalo

elina-viinikkala-työvaatetalo
Rauman vuoden nuori yrittäjä -palkinnon 2020 pokanneen Elina Viinikkalan mielestä hymy kuuluu ehdottomasti hyvään palveluun. Kuva: Sanna Seppälä

– Me emme myy vain myymisen ilosta, vaan haluamme tosissaan auttaa asiakasta löytämään ratkaisun. Kyselemme niin kauan asiakkaan työstä ja työolosuhteista, että osaamme varmasti tarjota oikeanlaista tuotetta juuri hänen tarpeisiinsa, Työvaatetalon yrittäjä Elina Viinikkala kertoo.

Työvaatteiden mukavuudella ja kestävyydellä on valtava merkitys, sillä niitä pidetään yleensä 8–12 tuntia päivässä. Se on iso juttu arjessa, että työvaatteet tuntuvat hyvältä.

Mitä enemmän teknisiä ominaisuuksia vaatteelta vaaditaan, sitä korkeammaksi myös hinta kipuaa. Moni on valmis satsaamaan vedenpitävään Helly Hansenin vapaa-ajan takkiin satoja euroja, mutta työtakkiin samoilla herkuilla ei, sillä lisähintaa tekee vielä heijastimet ja neonvärit.

Työvaatetalosta löytyy huippuluokkaisten merkkituotteiden lisäksi myös edullisempia vaihtoehtoja. Uudet, väljemmät tilat Papinhaassa mahdollistavat entistä laajemman valikoiman ja selkeämmän esillepanon.

– Vahvuutemme on itsenäisyys, päätämme itse, mitä merkkiä ja malleja pidämme valikoimassa. Meillä onkin kaikki suosituimmat merkit edustettuina: Blåkläder, Helly Hansen, Dimex, Snickers, Sievi sekä Jalas. Moni yllättyy myös bongatessaan hyllystä suositut Birkenstockit.

sadeasuja-työvaatetalossa
Työvaatetalosta löytyy monenlaista asua myös vapaa-aikaan. Esimerkiksi sadetakkeja, -housuja ja -viittoja on sekä mustana, armyna sekä huomioväreissä. Kuva: Sanna Seppälä

Vaatteita ja kenkiä myös siviiliin

– Vaikka meillä käykin paljon yritysasiakkaita, niin valikoimassa on esimerkiksi sade- ja kuorivaatteita sekä kenkiä ihan tavalliseen kotikäyttöön ja harrastuksiin. Ne kestävät pesua ja kulutusta ihan eri tavalla kuin markettituotteet.

– Valttimme on myös laaja kokohaarukka. Takkeja löytyy kokoa XS–6XL ja unisex-housuja kokoa 44–74. Monesta mallista on myös valmiiksi lyhennettyä tai extrapitkää lahjetta. Näin polvisuojat pysyvät oikeassa kohdassa. Meiltä haetaan paljon housuja ihan siviilikäyttöön, kun muualta ei sopivaa kokoa löydy.

“Ne kestävät pesua ja kulutusta ihan eri tavalla kuin markettituotteet.”

Yksi kasvava tuoteryhmä on lastenvaatteet. Kyllä on tarhan täditkin mielissään, kun lapsella on heijastinhaalarit valmiina yllä syyspimeisiin.

Työvaatetalon palveluihin kuuluu myös tuotteiden painatus paikan päällä. Useimmiten asiakas saa tuotteen jopa saman tien mukaansa omalla logolla.

Yritysasiakkaille on tulossa syksyllä myös ihan uusi palvelu, sähköinen tilausportaali. Siinä tuotteet tilataan sähköisesti ja noudetaan itse myymälästä tai ne toimitetaan asiakkaalle. Näin lähikontaktit voi halutessaan välttää kokonaan.

– Vilkas kivijalkamyymälä on meille tärkeä osa palvelua, mutta haluamme tarjota asiointiin myös vaihtoehtoja. Teemme tarvittaessa yrityskäyntejä, jolloin voi tutustua mallistoon ja sovittaa tuotteita työpaikalla.

Elina Viinikkala kokoaa lopuksi hyvän palvelun palaset: hymy, avoimuus ja kyky löytää yhteinen ratkaisu.

tyovaatetalo.com

#YhdessäOlemmeRauma