Hyvä aika mökkinuohouksille ja hormisaneerauksille

Jouko Lehtimäki vakuuttaa, että nuohoustyöt jatkuvat edelleen normaalisti. Hygieniaan kiinnitetään tarkoin huomiota.

Nuohouspalvelu Lehtimäki on tullut noin 20 vuoden aikana tutuksi niin kotitalouksille kuin yrityksillekin. Vallitseva maailmantilanne on tuonut luonnollisesti muutoksia myös nuohousalan arkeen.

– Työskentelemme edelleen normaalisti, mutta haluamme taata kaikille mahdollisimman terveellisen ympäristön. Olemme saaneet hyvät hygieniaohjeistukset Nuohousalan Keskusliitolta ja toimimme niiden mukaan, Jouko Lehtimäki kertoo.

– Vältämme kaikkea tarpeetonta kontaktia. Emme esimerkiksi pyydä kuittauksia, desinfioimme kätemme ja vaihdamme kertakäyttökäsineet aina jokaisen työkohteen välillä.

Lehtimäki suosittelee, että riskiryhmään kuuluvat odottaisivat kärsivällisesti tilanteen normalisoitumista.

– Nyt on hyvä aika suorittaa esimerkiksi kesämökkien ja muiden vapaa-ajan asutusten nuohoustöitä. Kun ne tehdään hyvissä ajoin näin keväällä, voi mökkikauden aloittaa turvallisesti, kun tietää kaiken olevan kunnossa.

Hormisaneeraukset valmistuvat osaavissa käsissä massaamalla, muuraamalla, sukittamalla ja putkittamalla.

Hormit ja kattoturvatuotteet kerralla kuntoon

Nuohoustöiden lisäksi Lehtimäki toteuttaa hormisaneerauksia Rauman alueella sekä ympäryskunnissa, kuten esimerkiksi Eurassa, Eurajoella, Porissa ja Laitilassa.

– Huonokuntoinen hormi muodostaa aidon turvallisuusriskin. Vuotava piippu ei vedä kunnolla ja se päästää savua huoneistoon. Tällöin seurauksena voi olla pahimmillaan häkämyrkytys tai tulipalo, Lehtimäki painottaa.

Hormisaneeraukset tehdään massaamalla, muuraamalla, sukittamalla ja putkittamalla. Tilaamalla maksuttoman arviokäynnin saat seikkaperäisen kustannusarvion urakalle.

– Tarvittaessa puramme vanhan hormin kokonaan pois ja rakennamme sen täysin uusiksi. Ehjä piippu ja vetävä hormi lisäävät huomattavasti paloturvallisuutta. Lisäksi puu palaa puhtaammin ja antaa paremmat lämmöt. Samalla myös luonto kiittää.

Ammattilaiset auttavat valitsemaan katoille parhaiten soveltuvat kattoturvatuotteet ja -mallit.

Palveluvalikoimiin kuuluu myös kattoturvatuotteet. Lain mukaan kaikille huollettaville kohteille, kuten savupiipuille, ilmanvaihtohormeille ja huippuimureille tulee olla turvallinen ja katkeamaton kulkutie.

– Valikoimistamme löytyy esimerkiksi talo-, hätä- ja lapetikkaita sekä kattosiltoja, lumiesteitä ja työtasoja. Tuotteet ovat kotimaisia ja CE-hyväksyttyjä. Kilpailukykyiset hinnat ja avaimet käteen -periaatteella toteutettu ammattitaitoinen asennustyö takaavat toimivan palvelun, Lehtimäki sanoo.

Tutustu tarkemmin paikallisen ammattilaisen palveluvalikoimaan osoitteessa www.nuohouslehtimaki.fi sekä ota Nuohouspalvelu Lehtimäki seurantaan Facebookissa ja Instagramissa.

#YhdessäOlemmeRauma