Ensiasunto on unelma ja sijoitus – ja mitä sitten, kun se myydään?

Haastattelimme juttuun Rauma LKV:n välittäjiä Aki Ruohomäki ja Hanna-Leena Kurumaa.

Ensiasunto on monelle pitkäaikainen unelma, mutta samalla se on myös elämän ensimmäinen iso sijoitus, jonka edessä moni saattaa olla hieman ymmällään. Ostaisiko kerrostalon, ehkä rivitalon? Mitä kaikkea tulee ottaa huomioon? Entä mitä sitten, kun tulee aika vaihtaa isompaan?

Kun on aika hankkia itselleen se ihka ensimmäinen oma koti, on nettihakujen lisäksi järkevää keskustella mieltä askarruttavista kysymyksistä myös alan ammattilaisen kanssa. Asuntoammattilaisten eturintamassa Vanhan Rauman toimipisteestä käsin toimii Rauma LKV, satojen asuntokauppojen kokeneet ammattilaiset, jotka auttavat eteenpäin, niin ostossa kuin myynnissä – hölmöä kysymystä ei ole olemassakaan.

Asunnonostajan – tai myyjän - ei tarvitse tietää asuntokaupoista käytännössä mitään. Rauma LKV:ssa keskustelujen kautta neuvotaan kaikki asiat, joihin tulee kiinnittää huomiota. Ammattilaiset osaavat myös tarvittaessa pitää jalat maassa, kun ostajan tunteet alkavat voittaa järjen.

Ensiasuntoa etsiessä on hyvä olla pankin lainalupaus taskussa jo siinä vaiheessa, kun asuntoa lähdetään todenteolla hakemaan. Hyvät ja oikein hinnoitellut asunnot menevät aina nopeasti kaupaksi markkinatilanteesta tai suhdanteista riippumatta. Pankkien jonot ovat unelma-asuntoaan odottavalle raastavan pitkiä ja kohde ehditään usein jo myydä toiselle odottaessa.

Ensiasunnon tai sijoituskämpän kohdalla lainalaisuudet ovat pitkälti samankaltaiset. On tärkeää huomioida esimerkiksi asunnon sijainti ja järkevähintainen hoitovastikkeen määrä, jotka vaikuttavat suoraan asunnon myytävyyteen ja jälleenmyyntiarvoon. Onko taloyhtiö hyvässä kunnossa? Pienilläkin asioilla voi olla iso merkitys, ja useimmilla meistä ensiasunto tulee myöhemmin laitettua joko myyntiin tai vuokralle.

Ajan myötä elämäntilanteet muuttuvat – pariskunnat muuttavat yhteen, saavat perheenlisäystä tai muuttavat töiden perässä uudelle paikkakunnalle. Osaavan palvelun pariin on aina helppo palata ja Rauma LKV auttaa niin vanhan kodin myynnissä, kuin myös seuraavankin löytymisessä.

Luonnollisesti hyväkuntoinen ja muuttovalmis asunto on se, joka vetoaa useampaan asunnonostajaan. Rauma LKV:n ammattilainen tekee myytävään asuntoon kartoituksen, jossa käydään yhdessä läpi tärkeät ja mahdollisesti huomioitavat asiat. Silti kohteesta riippumatta oikein hinnoitellulle ja markkinoidulle kohteelle löytyy aina ostaja.

On hyvä muistaa, että myyntitilanteessa kodin tulee miellyttää myös potentiaalista uutta ostajaa – parhaassa tapauksessa useampaakin. Oma koti on meille jokaiselle se maailman tärkein paikka. Ammattilaisen avulla siitä kuitenkin saadaan myyntitilanteessa useampia ostajia houkutteleva kokonaisuus ja näin ollen myyjälle toivottu lopputulos. Se uusi koti odottaa myös myyjää.

Myyntiportaaleja parempi hakuvahti Rauman alueella

Rauma LKV:n hakuvahtiin määrität omat toiveet ja kriteerit. Kun oikeanlainen asunto tulee Rauman alueella myyntiin, saat tästä ilmoituksen ennen muita. Hakuvahdin löydät osoitteesta raumalkv.fi.


Rauma LKV
Kauppakatu 7, Vanha Rauma
www.raumalkv.fi
Toimisto avoinna arkisin klo 9.00 – 16.30

#YhdessäOlemmeRauma