Aika laittaa unelmat toteen – piha kuntoon kesäksi

Laura Moilanen ja Joonas Kiiski ovat pariskunta, joka tekee työtään intohimolla ja ammattitaidolla.

Kesähelteet saattavat tuntua vielä kaukaisilta, mutta mikäli mielii laittaa piha-alueen kuntoon juhannukseksi, alkaa olla oikea aika ottaa yhteyttä Joonas Kiiskeen. Kokonaisvaltaisesti piha-, rakennus- ja vihertöitä tarjoava Pihasuunnittelija Laura / JKL-Trading Oy tekee nimittäin jo kovaa vauhtia tulevan kesän suunnitteluja.

– Nyt on paras aika tehdä suunnitelmat valmiiksi, jotta pihaa päästään toteuttamaan heti, kun maa sulaa talven jäljiltä. Mitä isompi projekti on, sitä enemmän se vie luonnollisesti myös aikaa suunnittelupöydällä. Mikäli lähtee laittamaan suunnittelua alulle vasta huhti-toukokuussa, saattaa juhannus tulla vastaan yllättävänkin nopeasti, toimitusjohtaja Joonas Kiiski painottaa.

Vallitsevan korona-ajan vuoksi monen matkailuhaaveet ovat siirtyneet ja tulevan suven lomat vietetään lähtökohtaisesti kotipihassa. Tällöin on entistäkin tärkeämpää, että ympäristö on mahdollisimman viihtyisä – ikään kuin olohuone tähtitaivaan alla.

– Aina on hyvä lähtökohta jos asiakkaalla on jo etukäteen jotain ajatuksia omista mieltymyksistä esimerkiksi tyylisuuntien, värien ja kalusteiden osalta. Toki se ei ole mikään vaatimus, sillä me kyllä esittelemme ja ehdotamme erilaisia vaihtoehtoja, hortonomi Laura Moilanen sanoo.

Kesän uima-altaat tulee tilata jo maaliskuussa.

– On myös tärkeää pohtia budjettia jo etukäteen. Näin varmistetaan se, että suunniteltu taloudellinen panostus ja tekemämme pihasuunnitelma kohtaavat. Tätä nykyä kotipihoihin asennetaan runsaasti uima-altaita. Altaat tulee tilata jo nyt maaliskuun aikana, jotta toimitusaika osuu tulevalle kesälle, Kiiski lisää.

Raumalaisyritys tekee kaikkea pienistä kesämökkipihoista useamman talon ja koko korttelin laajuisiin töihin.

– Teemme kaiken pienistä kesäkukkaistutusruukuista aina isoihin massiivisiin kokonaisuuksiin. Esimerkiksi viime vuonna teimme pihan, jolle tuli 250 neliön terassi, iso uima-allas ja poreallas sekä 300 neliötä kivetystä ja muut noin 2000 neliön pihatyöt istutusaltaineen. Vain taivas on rajana, Kiiski sanoo.

Laura Moilasen päivät vierähtävät tiiviisti suunnittelupöydän ääressä.

Koko piha kuntoon yhden kumppanin kanssa

Pihasuunnittelija Lauran kanssa pihaunelmat lähtevät toteutumaan maksuttomalla pihakäynnillä. Tällöin kartoitetaan toiveet ja tarpeet sekä esimerkiksi käytännöllisyyteen liittyvät vaatimukset.

– Teemme käynnin pohjalta tarjouksen suunnittelutyöstä tai vaihtoehtoisesti suoraan toteutuksesta, mikäli asiakkaalla on jo selvät sävelet mitä tehdään. Kun tarjous on hyväksytty, ryhtyy Laura tekemään suunnitelmaa, jonka hyväksymisen jälkeen minä otan vastuun projektin toteutuspuolesta, Kiiski kertoo.

– Mikäli kyseessä on tasamaatontti, hyvä asemakaava ja valokuvia kesäajalta, pystymme tekemään suunnitelman vaikka piha olisikin lumen peitossa. Etenkin uudiskohteissa, joissa tontilla on vain rakennuksia, voidaan suunnitelma tehdä mihin vuodenaikaan tahansa.

Palvelut toteutetaan avaimet käteen -periaatteella.

Ammattilaisen palveluita käyttämällä säästää aikaa ja rahaa. Vaatimuksen mukaiset koneet ja kokemukseen pohjautuva monipuolinen tietotaito näkyvät niin toteutusvaiheessa kuin lopputuloksessakin.

– Meillä on Suomen paras suunnittelija ja osaavin porukka toteuttamassa pihaa. Käytämme aina paikallisia toimijoita ja meillä on kaikilla paikkakunnilla laaja yhteistyöverkosto. Toimimme nopeasti – laadusta tinkimättä, Kiiski sanoo.

Oma piha-alue on kesäiltojen keidas.

Vinkkejä ja vahvistusta omille ajatuksille

Pihasuunnittelija Lauran palveluihin kuuluu myös konsultoiva neuvontakäynti. Tällöin Moilanen tulee paikan päälle antamaan ideoita ja neuvoja pihan suunnitteluun ja sen hoitoon. Samalla voidaan ratkaista myös piha-alueen ongelmakohtia. Neuvontapalveluun ei sisälly suunnitelman tekoa, vaan asiakas tekee itse muistiinpanot.

– Neuvontapalvelu sopii kaikille niille, jotka haluavat toteuttaa itse, mutta eivät tiedä miten toteutuksen voisi tehdä. Kuten monessa muussakin asiassa myös piha-alueen hoidossa tai kunnostuksessa halutaan usein vahvistusta omille ideoille, Moilanen sanoo.

– Tällaisia voivat olla esimerkiksi istutusalueiden uudistus- ja päivitystyöt, vinkit muurin rakentamiseen ja kiveyspolkujen linjauksiin sekä pohjarakenteiden toteuttamiseen. Paljon käymme neuvomassa myös rantojen siistimistä, puiden maisemointia ja raivausta.

Kaluston tunnistat vaaleanpunaisesta väristä.

Pihasuunnittelija Lauran ja JKL-Tradingin toimialueena on koko Suomi. Tällä hetkellä työt painottuvat pääasiassa Etelä- ja Keski-Suomen alueelle.

– Parhaillaan on suurimpina projekteina käynnissä Meri-Porissa palvelutalon piha-alueet. Siellä kivetystyöt on jo tehty ja kunhan lumet sulavat, on seuraavaksi vuorossa lähes 4000 neliön nurmikon laitto sekä istutusaltaiden ja istutusten asennus, Kiiski kertoo.

– Alkuvuoden aikana olemme tehneet Lempäälässä hyvinvointivalmentajapariskunnan Aki ja Rita Mannisen omakotitalon piha-aluetta. Toteutamme heille kaikki terassit, uima- ja porealtaan asennukset sekä saunat, kivetykset, valaistukset ja terassikatoksen lasitukset.

Tutusta Pihasuunnittelu Lauran ja JKL Trading Oy:n palveluihin tarkemmin osoitteessa www.jkltrading.fi ja ota yhteyttä!

Aki ja Rita Mannisen omakotitaloon rakentuu muun muassa uusi terassi.

#YhdessäOlemmeRauma