Aatoksen unelma

Kaupallinen yhteistyö: Osuuskauppa Keula

Kotimaista pöytään -juttusarjassa kokataan sesongin parhaista raaka-aineista, jotka poimitaan Osuuskauppa Keulan kaupoista.

tuoreet mansikat marenkipohjalla ja kermavaahdolla
Tuoreet mansikat pääsevät paraatipaikalle suussa sulavan marenkipohjan ja kermavaahtohunnun päällä. Kuva: Sanna Seppälä

Itseoppineena ruokahifistelijänä ja entisenä leipuriyrittäjänä kokkaan mieluiten yksinkertaisia, puhtaita makuja ja suosin lähiruokaa sekä kotimaisia raaka-aineita niin paljon kuin mahdollista.

Kotimaisen vaihtoehdon löytäminen kaupan hyllystä ei kuitenkaan aina ole helppoa. S-ryhmän vastaus tähän on oma Kotimaista -tuotemerkki. Periaatteena on kolminkertainen kotimaisuus: raaka-aineet ovat kotimaisia, tuotteet on valmistettu Suomessa ja niitä myydään S-ryhmän kaupoissa.

Maistoin ensi kertaa tätä pumpulista marja-marenkiherkkua vuosia sitten naapurissamme, jossa olimme viettämässä juhannusta. Perheemme ihastui kakkuun niin paljon, että se on kuulunut sen jälkeen kahvipöytäämme vähintään kerran kesässä. Aatoksen unelmassa yhdistyvät suussa sulava, rapea marenki, kepeä kermavaahto sekä kesän suloiset mansikat. Kakun voi tehdä myös muista tuoreista marjoista tai hedelmistä.

OSTOSLISTA:

5 kpl Kotimaista Luomu -kananmunia

⅓ tl suolaa

2,5 dl sokeria

4 tl maissijauhoja

2 tl viinietikkaa

4 dl Kotimaista kuohu- tai vispikermaa

1 tl vaniljasokeria

Tuoreita mansikoita

OHJE:

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Keltuaiset kannattaa hyödyntää esimerkiksi tekemällä hollandaisekastiketta, graavattuja keltuaisia (etsi ohje ennen erottelua, jotta pysyvät ehjinä) tai munakasta. Vatkaa valkuaiset ja suola kuivin välinein vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä ja jatka vaahdottamista, kunnes vaahto on niin kovaa, että se pysyy alaspäin käännetyssä kulhossa. Sekoita maissijauhot ja viinietikka keskenään ja lisää ohuena nauhana vaahtoon samalla sekoittaen.

Voitele pyöreä torttuvuoka kevyesti. Kaada vaahto vuokaan ja laita vuoka kylmään uuniin alatasolle. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Pidä tunti uunissa, älä avaa luukkua kesken.

Anna pohjan jäähtyä. Koristele kermavaahdolla ja puolitetuilla mansikoilla juuri ennen tarjoilua, jotta pohja ei vety. Voit myös tehdä pelkän marenkipohjan valmiiksi jo edellisenä päivänä, säilyttää sen huoneenlämmössä ja koristella kakun vasta hetkeä ennen tarjoilua.

Poimi herkulliset raaka-aineet Keulan toimipisteistä!

Osuuskauppa Keula

#YhdessäOlemmeRauma