Paistoksen salaisuus on kermainen vaniljakiisseli, joka tekee kokonaisuudesta ihanan pehmoisen ja täydentää muuten niin tuimaa raparperia. Ohje sopii hienosti myös muille happamille täytteille, kuten puolukoille tai herukoille. Paistos ei kaipaa kastiketta tai jäätelöä kylkeensä, vaan on herkullista ja mehevää sellaisenaan.  Lue lisää

Kevään ja kesän juhlissa maistuvat erilaiset suolaiset herkut. Olen jo pitkään ajatellut kokeilla jotain tämän tyyppistä hyydytettyä voileipäkakkua, mutta en oikein tykkää käyttää liivatetta. Nyt yhdistelin muutamia ohjeita ja muokkasin omannäköiseni lohikakun, joka hyytyy kasviperäisen vegegeelin voimin. Ja sehän toimi!  Lue lisää

Nykyisin kansanedustajanakin vaikuttava Matias Marttinen lähti aikanaan mukaan seurakunnan kirkkovaltuustoon vain parikymppisenä vuonna 2010.  Lue lisää

Pitkittynyt talvi on pidätellyt monia viherpeukaloita normaalia pidempään, mutta nyt on viimeistään aika upottaa sormet multaan. Kotoiluajan puutarhabuumi sen kun jatkuu, kun on alkuun päästy, Siemen-Floran puutarhateknikko Maili Lähdemäki ja toimitusjohtaja Juuso Ylivuori ennustavat.  Lue lisää

Kaupunkioikeuksien saamisesta alkoi pienen kalastajakylän vaiherikas matka kohti teollistuvaa, modernia sekä vanhaa ja uutta yhdistävää kaupunkia. Kaupankäynti ja merenkulku sekä myöhemmin teollistuminen ja palvelut ovat kautta aikain olleet raumalaisen elinkeinoelämän peruspilareita.  Lue lisää

Juuri nyt parhaimmillaan olevan passionhedelmän sekä sitruunan happo, sokeri ja kuohukerma muodostavat liiton, joka sulaa suussa. Täyteläinen vanukas syntyy ilman liivatetta ja passion- eli kärsimyshedelmän aromi tulee hienostuneesti esiin.  Lue lisää

Sähköautojen ja ladattavien hybridien rekisteröintimäärät ovat kasvaneet huomattavasti vuosittain. Vuodenvaihteessa ladattavia autoja oli Suomessa liikenteessä noin 100 000, joista 23 000 täyssähköisiä. Vuotta aiemmin lukema oli noin puolet pienempi.  Lue lisää

Moni on jämähtänyt korona-aikana sohvan pohjalle, ja liikkuminen on saattanut unohtua tyystin, kun ryhmätunneille ei ole päässyt. Kunto on rapistunut samaa tahtia itsetunnon kanssa. Kynnys lähteä liikkumaan nousee koko ajan, jos tuntuu, ettei kehtaa eikä osaa.  Lue lisää

Tuorejuustolla kuorrutettu porkkanakakku on helppo tehdä ja se säilyy hyvin useita päiviä kylmässä. Oikeastaan maku vaan syvenee ja suutuntuma paranee, kun tekee kakun päivää, paria ennen tarjoilua.  Lue lisää

OP Länsi-Suomen konttorilla on käynnissä vilkas maanantaiaamupäivä. Asiakkuuspäällikkö Hanna-Riikka Taipalmaa opastaa asiakasta tallettamaan säästölippaaseen vuosien aikana säästettyjä kolikoita.  Lue lisää

#YhdessäOlemmeRauma